Insidermonkey tarafından hazırlanan dünyanın en zengin aileleri listesinde ilk beş sırada yer alan aileler belli oldu. Bunun yanı sıra küresel dalgalanmalardan sonra bu ailelerin stratejik konumu ve yaşam standartları yüksek olan ülkelere göç ettiği iddia edildi.

En büyük milyoner göçünün Çin'den gerçekleşeceği belirtilirken, zengin ailelerin en çok tercih ettiği ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu.

Henley & Partners'ın göç raporuna göre 2024’de büyük bir milyoner göçü yaşanacak. En büyük milyoner göçü Çin'de gerçekleşecek ve bu yıl 15.200 yüksek net gelire sahip birey göç edecek. Tahminlere göre bu yıl Birleşik Krallık 9.500 milyoner, Hindistan ise tahmini 4.300 milyoner kaybedecek.

Dünyanın en zengin ailelerinin BAE’yi tercih etme nedeni ise ülkenin stratejik konumu, sıfır gelir vergisi, düşük suç oranı, gelişmiş sağlık ve eğitim imkanları gibi faktörlere dayanıyor.

İnsidermonkey araştırmasına göre dünyanın en zengin 5 ailesi ve servetleri şu şekilde sıralandı:
1- Walton Ailesi: Forbes gerçek zamanlı milyarderler listesine göre Walton mirasçıları Jim Walton, Rob Walton, Alice Walton, Lukas Walton, Christy Walton, Nancy Walton Laurie ve Ann Walton Kroenke'nin toplam net serveti 347 milyar dolar. 

2- Al Nahyan Ailesi: Abu Dabi Emirliği'nin yönetici ailesi El Nahyan, 2024 yılında dünyanın en zengin 30 ailesi arasında ikinci sırada yer alıyor. Net serveti 305 milyar dolar

3- Bernard Arnault ve Ailesi: Bernard Arnault, 1989'dan beri dünyanın önde gelen LVMH grubuna liderlik ediyor. Net serveti 191,8 milyar dolar

4- Hermès Ailesi: Altıncı nesil Hermès ailesinin net serveti 151 milyar dolar.

5- Koch Ailesi: Koch Ailesi'nin net serveti 144 milyar dolar olup Amerika'nın en büyük özel şirketlerinden biri olan Koch Industries ile tanınır.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığından yakalananların yüzde 70’i yabancı! Avusturya’da sosyal yardım dolandırıcılığından yakalananların yüzde 70’i yabancı!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş