Gençlik Dairesi’nin velayetini aldığı 10 yaşındaki Elif tedavi gördüğü hastaneden kaçtı.. Polis tarafından bulunan Elif’in anneannesi Türk makamlarına yalvardı: Bize sahip çıkın.. Torunumu almasınlar

Almanya’nın Karlsruhe kentinde 21 Şubat Pazar gününden bu yana kendisinden haber alınamayan 10 yaşındaki Elif polisin araştırması sonrasında Karlsruhe’de bulundu. Karlsruhe Çocuk Hastanesi’nde tedavi görürken kaybolan Elifi’in vücut sağlığının yerinde olduğu açıklanırken olayla ilgili bilgi verilmedi.

HİKAYESİ FARKLI ÇIKTI..

Diğer yandan Elif’in anne ve babasının engelli olması sebebiyle Gençlik Dairesi tarafından velayetinin alındığı ve Elif’in Gençlik Dairesi’ne gitmemek için hastaneden kaçtığı iddia edildi. Anneanne Keziban Aydemir : “Torunumu gençlik dairesi elimizden aldı ve buradan 300 kilometre uzaklıktaki başka bir yere gönderecekler. Bunu duyan torunum bizden ayrılmak istemediği için hastaneden çıkmış ve kaybolmuş. Çok şükür torunum sağ salim bulundu bundan sonra yetkililer ve sivil toplum kuruluşları yardım eder torunum yanımızda kalır. Lütfen Allah rızası için Türk makamlarından destek bekliyorum. Biz torunumuza bakarız. Kimse bizden daha iyi bakamaz. Bize yardımcı olsunlar” dedi.

Kaynak: Sabah