Endonezya'da Lion Havayolları'na ait Boeing 737 MAX 8 tipi, JT 610 sefer sayılı uçak Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang kentine gitmek üzere kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düştü.

Yerel saatle 06.20’de havalanan uçak ile 06.33'te radar bağlantısının kesildiği, uçağın düştüğü bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildiği belirtildi.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu arasında 2 bebek ve bir çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 8 kişiden oluştuğunu bildirdi.

Kazada can kaybı olup olmadığıyla ilgili bilgi paylaşılmadı.

Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi Başkanı Soerjanto Tjahjono, Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğunu aktardı.

"Bir önceki uçuşunda da sorun yaşadı"
Şirketin CEO'su Edward Sirait gazetecilere verdiği demeçte, "Bu uçak daha önce Bali Denpasar'dan Cakarta'ya uçtu. Bir önceki uçuşta da teknik bir problem yaşadı; ancak problem prosedür uyarınca çözüme kavuşturuldu." dedi.

Endonezya Afetle Mücadele Ajansı, uçağın enkazına ulaşıldığını açıkladı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yolcu yakınlarının ise bekleyişi devam ediyor.

Endonezya'da en son 2014'te yaşanan uçak kazasında; Airbus 320 tipi uçak Surabaya'dan Singapur'a gitmek için havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada 162 kişi hayatını kaybetmişti.