Yeni enerji sözleşmesi imzalayan tüketicilere vaad edilen bedava termostat veya tabletin aslında bedava olmadığı ortaya çıktı.

Sabit giderler derneği tarafından yapılan incelemeler sonucu, enerji firmalarının bedava diye lanse ettikleri ürünlerin ücretini yüksek enerji faturalarıyla geri aldığı saptandı. Enerji firmalarının ek ücretleri tüketici ile paylaşmamasını yasalara aykırı olduğunu belirten dernek, '' bedava tablet gibi kampanyalarla insanlar kanıdırılıyor ve pahalı enerji sözleşmesi yapılıyor '' ifadesini kullandı.

Dernek, tüketicilerin yaptıkları sözleşme karşılığında aldıkları hediye ile iyi bir anlaşma olduğunu düşündüklerini ancak gerçekte durumun öyle olmadığını belirtiyor.

Yüksek Mahkeme daha önce faturalı hatlarla birlikte 'bedava ' verilen telefonların aslında taksitli ödeme olduğuna karar vermesinin ardından enerji firmalarının kampanyalarının da aynı kategoriye girip girmemesi tartışılıyor. Dernek bu nedenle enerji firmalarınıFinans Piyasaları Denetleme Kurumuna (AFM) şikayet etti.

SONHABER.NL