Mahkemenin öğlenden sonraki bölümünde Voorschoten’dan Patrick O (25), Bleiswijk’dan Johan van A., Maassluis’dan Robin K. (43) ve Utrecht’den Sytse K.’nın (46) dosyaları incelenmeye başladı.



Robin K.’nın yerine avukatı katıldı ve müvekkilinin suçsuz olduğunu bunun için Esra ve Robin’in birbirlerini tanımadığını iddia etti. Avukatın açıklamasına göre Robin, loverboy Musa Y. tarafından pazarlanan başka bir kızla ilişkiye girdi. Avukat Esra ve Musa Y.’yi şahit olarak çağırdı. Hakimler yaptıkları kısa süreli mülakat sonrasında Esra’nın şahit olarak çağrılmasına gerek olmadığına ancak Musa Y. ve arkadaşlarının şahit olarak çağrılabileceğine karar verdi. Bu kararla birlikte Robin K. dosyası ileri bir tarihe ertelendi.



Diğer zanlılardan Patrick O (25) ve Johan van A (32) mahkemede hazır bulundu. Her iki zanlı da Esra ile cinsel ilişkiye girdiğini belirtti. Evli ve bir çocuk babası Johan’a göre Esra bu işi isteyerek yaptığını ifade ediyordu. Patrick ise ilişkiye girdiği kızın Esra olup olmadığından emin olamadığını, eğer fırsatı olsa Esra’ya yardım etmek istediğini dile getirdi.



Savcılık Patrick ve Johan'ın reşit olmayan Esra ile para karşılığında cinsel ilişkiye girdiklerinin kanıtlandığını ve kızın yaşının küçük olduğunu tahmin edip red edebileceklerini ancak bunu yapmadıkları için suçlu olduklarını savundu.



Savcılık,Esra'ya müşteri olarak giden 8 kişiden 5'ine 9 ay hapis cezası isteminde bulundu. Savcılık dört zanlının 9 ay hapis cezasının üç ayının şartlı olduğunu belirtti. Zanlılardan aynı zamanda her birinden Esra'ya 700 euro tazminat ödemeleri istendi. Kararın iki hafta sonra açıklanacağı belirtildi. Müşteri olarak Esra'ya giden diğer 4 zanlının davası ise ileri bir tarihte görüleceği bildirildi.



Schiedam’da yaşanan loverboy vakası, Esra takma adlı genç kızı işçisi gibi çalıştıran 21 yaşındaki Musa Y.’ye yardım ettiği belirtilen Erdinç A.’nın olaylara daha fazla dayanamadığı için polise başvurması ile birlikte patlak vermişti.



© SONHABER.NL