Schiedam’da yaşanan zorla davasında zanlılar hakkında açılan dava bu sabah itibariyle Rotterdam Mahkemesinde başladı. Dava öncesi oturumun kamuya kapalı olması için başvuru yapan sanık avukatları hakimin ret cevabı ile karşılaştı.



Mahkemede iddia makamı 9 zanlıdan 3’ü için 9 ay hapis cezası isteminde bulundu. Zanlılardan 2’si için de 3 ayı şartlı olmak üzere 9 ay ceza istendi.



Savcı Blom, yaptığı açıklamada 2014 yılı Mayıs Haziran aylarında Schiedam’da bir evin bodrumunda e zorlanan Esra takma adlı 16 yaşındaki Türk kızının yaşadıklarının anlatılamayacak kadar kötü olduğunu ve zanlılara karşı sağlam delillerin bulunduğunu dile getirdi. Bakılan bu 3 zanlıya ait dosyanın 4 Eylül tarihinde sonuçlanması bekleniyor.



9 ay hapis 700 euro tazminat



Mahkeme salonundan canlı olarak twitter üzerinden bilgi veren AD muhabiri Victor Schildkamp ise şu bilgileri aktardı:



Zanlılar hakkında 9 aya varan hapis cezasının yanı sıra 700 euroda tazminat talebinde bulunuldu. Sabah saatlerinde yapılan mahkemenin ilk bölümünde Rotterdamlı Rohiel G. (54), Hanok T. (40), en Hamid S. (42) ile ilgili dosyalara bakıldı. Rohiel ve Hanok için 3 ayı şartlı olmak üzere toplam 9 ay hapis cezası isteminde bulunuldu. Hamid içinse daha önce cezası bulunduğu için şartsız 9 ay hapis cezası istendi.



Zanlılardan Amsterdamlı Mustafa H.’nın (30) dosyası ise avukatı görgü tanığı çağırması nedeni ile başka bir tarihe ertelendi.



Mahkemede zanlılardan sadece Rohiel G. bulunuyordu. Rohiel Esra ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasını reddederken, Esra ile randevu yaptığını ancak reşit olmadığını anladığı için bu randevuyu iptal ettiğini belirtti. Rohiel ifadesinde Esra ile ilişkiye girseydi kendisini videoya kaydedip şantaj yapacaklarından şüphelendiğini ifade etti. Ancak Esra bu kişi ile cinsel ilişkiye girmesi için zorlandığını hatta filminin çekildiğini ancak daha sonra bu filmin ortadan kaybolduğunu belirtiyor.



Ayrıca polislerin eşi evdeyken eve gelmelerine sinirlendiğini ifade eden iki çocuk babası Rohiel G. ifadesinde “mektup gönderemezler miydi? Günde en az 150 bin kişi hayat kadınlarına gidiyor.“ ifadesini kullandı.



© SONHABER.NL