DÜNYA

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü

FETÖ terör örgütüne yakın medya organları, örgütün lideri Fettullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu.

Abone Ol

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakın medya organı “Herkul    “ sitesinde yayınlanan bir duyuruda terör örgütü lideri, 89 yaşındaki Fettullah Gülen’in öldüğü duyuruldu. 

Terör örgütü lideri Gülen’in yeğeni de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülen’in 20 Ekim'de akşam saatlerinde öldüğünü belirtti.

Fethullah Gülen, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans sebebiyle bir süredir tedavi görüyordu.

FETÖ elebaşı Gülen, 1999 yılında Türkiye'den ABD'ye kaçmıştı. 2015 yılından bu yana da İçişleri Bakanlığı tarafından en çok aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alıyordu.

Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs eden terörist başı Gülen'in iadesi için ABD'ye 7 kez başvurmuştu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.