Bu yıl Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 artan mevcut konutların satış fiyatları son 7,5 yılın en yüksek artışı yaşadı.

Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) ve Kadastro tarafından bugün yapılan açıklamaya göre mevcut konutların satış fiyatları geçen yıla göre artış gösterdi. Açıklamada 2013 yılı yaz döneminden bu yana fiyat artışlarının yukarı ivmeli olduğuna dikkat çekildi.

Bu yıl kasım ayındaki konut satış fiyatlarının 2004 yılı Nisan ayı seviyesine ulaştığını belirten yetkililer, en düşük rakamların alındığı 2013 yılı haziran ayı ile kıyaslandığında yüzde 6,8 oranında bir artış olduğunu söylüyor. Ancak Kasım ayı rakamları 2008 yılı ağustos ayındaki tavan fiyatlara bakıldığında yüzde 16,1 düşük kalıyor.

Mevcut konutların fiyat endeksi konut işlem fiyatları ve Hollanda’daki tüm konutların Taşınmaz Mal Vergilerine (WOZ) bakılarak hesaplanıyor.

Geçtiğimiz hafta Kadastrodan yapılan açıklamada, Kasım ayında 14.545 konut satışının gerçekleştiği, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse çeyrek oranda fazla olduğuna dikkat çekilmişti.

© SONHABER.EU