Bu haftadan itibaren emeklileri, yabancı çalışanları ve SUV araç sahiplerini ilgilendiren bir dizi yeni değişiklik yürürlüğe girdi.

İşte 1 Eylül 2024’de yürürlüğe giren değişiklikler…

Emekli maaşına zam
Eylül ayında bir milyondan fazla emekli, emeklilik reformu tarafından sağlanan emeklilik maaşlarındaki artıştan yararlanacak. 2023 sonbaharında uygulanan reformun ardından, yaklaşık 1,1 milyon emeklinin aylıkları aylık brüt maaşında ortalama 56 euro artış olacak. Bu miktar yıllık olarak 700 euroya denk gelmekte.

Emekli maaşı artışı kişinin genel sisteme katkı süresine ve emekli maaşı miktarına bağlı olarak ayda en fazla brüt 100 euroya kadar çıkacak. Bu artış çalıştıkları yıllar boyunca asgari ücrete yakın ücret alan emeklileri ilgilendiriyor.

Fransa’da mağaza zincirlerine siber saldırı: Milyonlarca kişinin verisi çalındı Fransa’da mağaza zincirlerine siber saldırı: Milyonlarca kişinin verisi çalındı

Paris için SUV uygulaması
Parislilerin katıldığı oylamada katılımcıların yüzde 54,5’i şehirdeki SUV park yeri ücretlerinin artırılması yönünde oy kullanmıştı.  Oylama sonucu verilen karar 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girdi. Şehir merkezindeki park yeri ücretleri üç kat arttı 1. ila 11. bölgede fiyatlar, 6 eurodan 18 euroya, 12. ila 20. bölgedeki fiyatlar ise 4 eurodan 12 euroya yükseltildi. 

Yabancı işçiler için daha katı kurallar geliyor
Eylül ayında yabancı uyruklu kişilerin Fransa'daki çalışmalarına ilişkin yeni koşullar yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenlemeler, hem işverenleri hem de işçi alımından sorumlu kişileri kapsıyor. Buna göre, işverenlerin çalışma izni alabilmesi için bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

Yeni kurallara göre, bir işverenin çalışanının Fransa'ya yasadışı yollardan girişine veya Fransa'da yasadışı olarak kalmasına yardımcı olduğu tespit edilirse, bu durum işverenin çalışma izni almasını engelleyecek. Ayrıca, işverenin insan haklarına aykırı bir eylemde bulunmuş olması ya da sahte belge düzenlemiş olması durumunda da çalışma izni verilmeyecek. Ayrıca çalışma izninin yenilenmesinin de aynı şartlara tabi olacak.

Bunun yanı sıra, işverenin ekonomik faaliyetleriyle orantısız bir şekilde fazla sayıda işçi alımı yapması durumunda da çalışma izni reddedilebilecek. Özellikle mevsimlik işlerde, işverenin işçilere "insani yaşam koşulları sağlayan" bir konut temin ettiğini kanıtlaması gerekecek.

Belirtilen şartlara uymayan işverenlere işçi başına 20.750 euroya kadar para cezası kesilebilecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş