Fransa’nın Brest (Finistère)kentinde 7 Eylül Cumartesi günü ailesinin evinde ölü bulunan 5 aylık bebeğin, şiddet mağduru olduğu ortaya çıktı. bebeğin babanın uyguladığı şiddet yüzünden hayatının kaybettiği, annenin ise olayı bildiği halde yetkililere açıklamadığı belirtiliyor.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Olay 7 Eylül Cumartesi günü Brest’te yaşandı. Anne ve baba nefes almakta zorluk çeken 5 aylık bebekleri için acil servisi aradı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri bebeğe tıbbi müdahalede bulundu ancak bebeği hayata döndüremedi.

Şehirdeki üniversite hastanesi doktorları, bebeğin ölümünün şüpheli olduğunu belirleyerek otopsi yaptı. Brest savcısı Camille Miansoni, bebeğin çok sayıda kemiğinin kırıldığını anne ve babanın şüpheli olarak gözaltına alındığını bildirdi.

Bebeğin ölümünden sekiz saat sonra sırasıyla 28 ve 24 yaşlarındaki babası ve annesi polis tarafından gözaltına alındı.

Yapılan ilk sorgudan sonra Savcı Miansoni, babanın çocuğuna orantısız güç kullandığını itiraf ettiğini, annenin ise çocuğun vücudundaki morlukları daha önce fark etmesine rağmen yetkililere haber vermediğini açıkladı.

Savcılık baba hakkında  “15 yaşından küçük bir çocuğa, ölüme neden olma kastı olmaksızın şiddet uygulamak” suçlamasıyla 30 yıl hapis cezası, anne için de “Küçük bir çocuğa kötü muamele, ihmal, saldırı veya saldırıyı bildirmemek” suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası isteminde bulundu. Baba tutuklu yargılanırken anne adli kontrol altına alındı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi