Fransa'nın önde gelen perakende zincirlerinden Carrefour, Paris’in 6. bölgesindeki Carrefour Market’te avuç içi ile ödeme yöntemini test etmeye başladı. Müşteriler, 29 Temmuz itibarıyla banka kartı yerine avuç içlerini kullanarak ödeme yapabilecekler.

ABD’de Amazon’un Whole Foods mağazalarında kullanılan avuç içi ödeme yöntemi, Avrupa’da ilk kez Fransa’da test ediliyor. Carrefour, bu yeniliği Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın yoğunluğu sırasında devreye sokarak bir ilki gerçekleştiriyor. Bu yöntem, müşterilerin banka kartlarını çıkarmalarına gerek kalmadan ödeme yapmalarını sağlayacak.

Carrefour, bu teknolojinin kasa işlemlerini hızlandıracağını ve müşteri deneyimini iyileştireceğini belirtiyor. Deneme süreci, ödeme terminalleri konusunda uzman Ingenico tarafından geliştirilen teknolojiye dayanıyor. 

Carrefour, müşterilerin belirli terminallerde damar yapılarını kaydedip bunu banka kartı ile ilişkilendirebileceğini ve sistemin kişisel ve banka verilerinin güvenliğini en üst düzeyde sağlayacağını açıklıyor. Bu işlemi tamamlayan müşteriler, ödeme terminalinin üzerine sadece avuç içlerini tutarak alışverişlerini gerçekleştirebilecekler. 

Bu yenilikçi teknolojinin tüketiciler tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da Türkiye’den dönen çiftin aracında çıkan altın takıya 850 euro ceza kesildi Almanya’da Türkiye’den dönen çiftin aracında çıkan altın takıya 850 euro ceza kesildi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş