FRANSA

Fransa’da bir genç kız, başörtüsü uyarısı yapan öğretmenine saldırdı

Fransa'da, okul çıkışı başörtüsü için uyarıda bulunan öğretmene saldıran genç kız, gözaltına alındı. Eğitim Bakanı sert yaptırım uyarısında bulundu.

Abone Ol

Fransa‘nın Tourcoing kentinde bulunan Sévigné Lisesi’nde yaşanan bir olay ülke gündemine oturdu. Bir kız öğrenci okul bahçesinde başörtüsünü çıkartması uyarısı yapan öğretmene saldırdı. Milli Eğitim Bakanı Anne Genetet çok sert disiplin yaptırımlarının uygulanmasını talep etti.

Fransız medyasında yer alan habere göre olay Pazartesi günü saat 16:40 civarında gerçekleşti.  Bir okul gezisinden dönen öğretmen okulun koridorlarında başörtülü üç öğrenci ile karşılaşınca onlardan başörtülerini çıkarmalarını istedi.

Üç öğrenciden ikisi bu talebe olumlu yanıt verirken, üçüncü öğrenci okuldan ayrılmak üzere olduğunu belirterek sert bir şekilde itiraz etti. Öğretmen, bu itirazın üzerine öğrenciden sakinleşmesini ve talebe uymasını istedi, ancak 18 yaşındaki genç kız yoluna devam etti. 

Öğretmen okul bahçesinde, öğrenciye yetişerek ona dini sembollerin okul içerisinde yasak olduğunu hatırlattı. Öğrenci ise yoluna devam etmek için öğretmeni iterek oradan uzaklaşmaya çalıştı. Öğretmen bu itmeyle yere düştü

Ardından ikili arasında çok sert bir tartışma yaşandı ve öğretmen öğrenciden kimliğini vermesini istedi. Bu esnada, öğrenci öğretmenin kolunu tuttu ve ona bir tokat attı. Lille savcılığına göre, öğretmen de öğrenciye bir tokatla karşılık verdi.

Genç kız daha sonra öğretmeni şiddetle duvara itti. Savcılık açıklamasına göre genç kız oradan ayrılmadan önce öğretmeni birkaç kez tokatladı ve tehditler savurdu.

Genç kız gözaltında
Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan genç kız, 9 Ekim Çarşamba günü savcıya ifade verdi. Alınan bilgiye göre genç kız geçici olarak okuldan uzaklaştırıldı ve disiplin kurulun sevk edildi.
Genç kız ile ilgili duruşmanın 11 Aralık 2024’te yapılacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı sert yaptırım talep etti
Milli Eğitim Bakanı Anne Genetet , X hesabından yaptığı paylaşımda, bu saldırıyı "  kabul edilemez" olarak niteleyerek kınadı ve "olayların ciddiyeti dikkate alınarak çok sert disiplin yaptırımlarının uygulanmasını" talep ettiğini dile getirdi. Salı günü Ulusal Meclis'te de söz alan Bakan Genetet, öğretmenin "şiddetli saldırıya uğradığını" belirtti, bu tür bir olaya müsamaha gösterilmemesi gerektiğini tekrarladı.

İçişleri Bakanı Gérlad Darmanin X hesabından yaptığı paylaşımda, “Ortak değerimiz olan laiklik ilkesini koruduğu sırada bu öğretmen bir öğrenci tarafından saldırıya uğradı. Herkes öğretmenlerimizin yanında durmalı ve Fransız cumhuriyetine yönelik bu şiddeti kınamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Tourcoing Belediye Başkanı Doriane Bécue da saldırıyı şiddetle kınarken, Fransa’nın değerlerini korumanın önemini vurguladı.

Lisede saldırı nedeniyle ara verilen derslerin, 10 Ekim Perşembe günü yeniden başlaması bekleniyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Google Maps

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.