FRANSA

Fransa’da Coca-Cola Cherry geri toplatılıyor

Fransa’da B&M firması tarafından dağıtılan Coca-Cola Cherry 33’lük kutuları, kimyasal Bisfenol A (BPA) maddesi içerdiği gerekçesiyle geri toplatılıyor.

Abone Ol

RappelConso adlı hükümete ait site, tüm perakende zincirleri, bakkal, market ve restoranlarda satılan Coca-Cola Cherry içeceğinin bir serisinde kimyasal madde tespit edildiğini duyurdu.Ürünlerin geri toplatıldığını açıkladı. 

Geri toplatılan ürünün 8/02/2025 L09B numaralı üretim serisi olduğunu belirten RappelConso, bu kutuların ambalajında Bisfenol A (BPA) bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, gıda, çevre ve iş güvenliği ile ilgili ulusal güvenlik ajansı Anses’in 2012’den beri “gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin yasaklandığını” hatırlatıldı. Özellikle hamile kadınlar için yüksek risk taşıyan bu kimyasalın tüketilmemesi gerektiği vurgulandı ve tüketicilere içeceği iade etmeleri tavsiye edildi.

Fransız Sağlık Bakanlığı, BPA'nın üreme bozuklukları, metabolizma bozuklukları, tiroid fonksiyon bozuklukları ve hormon-bağımlı kanserlerle ilişkilendirilebileceğini belirtmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.