FRANSA

Fransa’da işsizlik yardımları yüzde 1,2 artırıldı

Fransa’da Temmuz ayı ile birlikte asgari işsizlik yardımına yüzde 1,2 oranında zam yapılacak. Artış Aref ve ARE yardımlarına da yansıyacak.

Abone Ol

Unédic 27 Haziran Perşembe günü yaptığı duyuruda, işsizlik sigortası yardımlarının 1 Temmuz'da %1,2 oranında artırılacağını duyurdu. Sendikalar ve işveren örgütleri tarafından ortaklaşa yönetilen örgütün basın açıklamasına göre, bu yeniden değerlendirme toplam 2,7 milyon kişiden yaklaşık 2 milyon ücretli iş arayanları ilgilendirecek. 

Yapılan duyuruya göre yüzde 1,2’lik artış asgari işsizlik yardımı, işe dönüş yardımının sabit kısmı (ARE) ve istihdama dönüş eğitim yardımı ödeneği (Aref) gibi tüm yardımlara yansıtılacak. 

Asgari işsizlik yardımı miktarı böylece günlük 31,59 eurodan 31,97 euroya çıkacak. Başka bir değişle Mayıs ayında eline brüt 979,29 euro işsizlik yardımı alan bir kişi Temmuz ayında brüt 991,07 euro almaya başlayacak.

Unédic’in belirlediği işsizlik yardımı miktarlarına göre maaşın yüzde 40,4'üne tekabül eden ödeneğin orantılı kısmına eklenen ARE'nin sabit kısmı, günlük 12,95 eurodan 13,11 euroya çıkacak. Son olarak günlük Aref miktarı 22,61 eurodan 22,88 euroya çıkarılacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.