Olay, Fransa’nın Corrèze iline bağlı Saint-Pantaléon-de-l’Arche kasabasında hafta sonunda yaşandı. 40 yaşındaki Ahmet K.’nın, 39 yaşındaki ve "Tuğba" olarak tanınan Seval Öztürk’ü öldürdüğü belirtildi. Ahmet K., olayın ardından jandarmayı arayarak teslim oldu.

La Montagne gazetesinde yer alan habere göre, 12 Ekim Cumartesi günü 3 çocuk annesi Seval Öztürk ile Ahmet K. arasında henüz nedeni belirlenemeyen bir tartışma yaşandı. Adam, saat 15:00’te jandarmayı arayarak kendini ihbar etti ve eşinin darp sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadına ilk müdahaleyi yaptı, ancak kurtaramadı. Kadının saat 16:12’de hayatını kaybettiği açıklandı.

Yapılan ilk incelemede, Seval Öztürk’ün gördüğü ağır şiddet sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
Brive savcılığı, çiftin jandarma ve polis teşkilatları tarafından tanınmadığını ve daha önce aile içi şiddete ilişkin herhangi bir durum bildirilmediğini açıkladı.

Medyaya açıklamalarda bulunan çiftin bir komşusu, birkaç gün önce yaşanan bir tartışma nedeniyle jandarma ekiplerinin çiftin evini ziyaret ettiğini belirtti ve “İki kadın arasında bir tartışma yaşandı. Görünüşe göre, eşi bir süredir Türkiye’deymiş ve başka bir kadın varmış gibi görünüyordu. Olay çok net değil ama jandarma durumu sakinleştirmek için uzun süre burada kaldı,” ifadesini kullandı.

France3 televizyonuna konuşan bir başka komşu ise çiftin beş yıl önce mahalleye taşındığını, adamın evin tadilatıyla uğraştığını, olay günü de öldürülen kadınla selamlaştığını belirterek, “Böyle bir olayın burada olmasını beklemiyorduk. Evinin inşaatını bile kendi yapan, çalışkan bir adamın bunu yapabileceğine inanmak zor,” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada, komşularının ifadesine dayanarak yapılan bir açıklamada, çiftin "zorluklar" yaşadığı ve mağdur kadının boşanma işlemlerini başlatmak istediği, ancak bunu gerçekleştirmediği belirtildi. Ayrıca kadının 2 yıldır Türkiye'de olduğu ve kısa bir süre önce eve döndüğü aktarıldı. Haberlere yansıyan bilgilere göre çiftin üç çocuğu bulunmakta.

Fransa'da sağlıkta geri ödemeler azaltılıyor, katılım payı artıyor Fransa'da sağlıkta geri ödemeler azaltılıyor, katılım payı artıyor

Olaydan sonra jandarmaya teslim olan Ahmet K.’nın, 14 Ekim Pazartesi günü çıkarıldığı Limoges Adli Mahkemesi’nce eşini öldürme suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ulusal bir araştırmaya göre, 2021 yılında polis teşkilatları ve jandarma birimleri tarafından aile içi şiddet vakalarında 143 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki yıl bu rakam 125’ti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi