Fransa’da 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında lise öğrencilerine 1008 euroya kadar maddi destek verilecek. Destek 1 Eylül itibariyle ödenmeye başlıyor.

Öğrencilere verilecek bu yardım ailelere okulla ilgili yapılan masraflar karşısında desteklemeyi amaçlıyor. Destek miktarı ailenin gelir durumuna göre belirleniyor. Kamu veya özel okullarda okuyan çocukları bulunan aileler 17 Ekim’e, çocuğu uzaktan eğim alan aileler ise 31 Ekim’e kadar başvuru yapma hakkına sahip.

Önümüzdeki eğitim yılı için ödenecek miktar 474 euro ile 1.008 euro arasında değişiyor. BU miktar yıllık olarak ödeniyor ve Aralık, Mart ve Haziran aylarında üç taksit halinde ailelere iletiliyor. Bunun yanı sıra temel burs, staj, ekipman ve liyakat bonusları da veriliyor.

Bu yıl belirli mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilere 341,71 euro ekipman bonusu, liyakat ödülü kazanan öğrencilere ise 402 ila 1.002 euro arasında değişen ek ödeme yapılacak. Başvurular, öğrencinin kaydı sırasında otomatik olarak değerlendirmeye alınacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Fransa'da pesto sos kaynaklı 5 zehirlenme vakası, Bakanlık devreye girdi! Fransa'da pesto sos kaynaklı 5 zehirlenme vakası, Bakanlık devreye girdi!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş