Güney Fransa'nın Avignon kentinde Pazartesi günü başlayan davada, şuanda 71 yaşında olan Dominique P. adlı adam, eşini uyuşturarak tanımadığı erkeklere tecavüz ettirmekle suçlanıyor. Mahkemede, kadına bir veya daha fazla kez tecavüz eden 50 sanık daha yargılanıyor. Tecavüz olaylarının 2011 yılında başladığı düşünülüyor.

Mağdur Gisele Pelicot, Pazartesi günü başlayan davada mahkeme salonuna gelerek davanın kapalı kapılar ardında görülmemesi gerektiğini belirtti. Pelicot, faillerin yalnızca bunu isteyeceğini söyledi ve onları yaptıklarıyla yüzleştirmek istediğini dile getirdi. Pazartesi günü Pellicot’un çocukları da mahkemede hazır bulundu.

Mahkemenin Aralık ayında karar vermesi bekleniyor.

Dava ile ilgili detaylar
Dominique P., eşini defalarca akşam yemeğine uyuşturucu ekleyerek bayılttı. Olay, 2020 yılında Mazan köyündeki evine yakın bir süpermarkette, Dominique P.'nin kadınların etek altını gizlice videoya çekerken yakalanmasıyla ortaya çıktı.

Polis, adamın telefonuna, bilgisayarına ve sabit disklerine el koydu ve her biri tarih ve isimle etiketlenmiş yüzün üzerinde video buldu.

Görüntülerde, bilinci kapalı bir kadının art arda erkekler tarafından tecavüze uğradığı görülüyordu. Bu korkunç olaylar, Fransa'nın güneyindeki Mazan'daki evlerinde gerçekleşmişti. Kurban, huzur içinde emekliliğini geçirmesi gereken evinde, aslında kabus dolu bir yaşam sürüyordu.

Polis, 2020 yılında mağdur kadını bilgilendirerek durumu ortaya çıkardı.

Soruşturma kapsamında, polis 72 farklı erkeğin en az 92 tecavüz vakasına karıştığını tespit etti. Bu kişilerden 50'sinin kimliği belirlendi ve 18'i tutuklu olarak yargılanıyor. Zanlılar arasında, memurlar, gazeteciler, ambulans çalışanları, kamyon şoförleri, askerler ve gardiyanlar gibi toplumun çeşitli kesimlerinden insanlar bulunuyor.

Avrupa havalimanlarında el bagajında sıvı sınırlaması yürürlüğe girdi Avrupa havalimanlarında el bagajında sıvı sınırlaması yürürlüğe girdi

Şüphelilerin çoğu yalnızca bir kez eve gitmişken, 10 kişinin birden fazla kez, hatta altı kez gittiği tespit edildi.

Dominique P.’nin bu kişileri, şuanda kapalı olan bir internet arabuluculuk sitesi aracılığıyla bulduğu belirtiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş