FRANSA

Fransa’da otoyol gişe kapıları kaldırılıyor

Fransa yavaş yavaş ülkedeki otoyollarda bulunan gişe kapılarını kaldırıyor. Otoyol ücretleri çevrimiçi, otomatlar veya resmi satış noktalarında ödenebiliyor.

Abone Ol

Fransa'da giderek daha fazla otoyolda karakteristik gişe kapıları kaldırılıyor. Onun yerine yerleştirilen akıllı kamera sistemleri, otomatik olarak plakaları kaydederek otoyol ücretinin ödenmiş olup olmadığını kontrol edecek. Otoyol ücreti ise çevrimiçi ortamda, bir otomatta veya resmi kayıtlı bir mağazada ödenebilecek.

A4'de ve Fransa'nın merkezindeki A79'da gişe kapıları daha önceden kaldırıldı. Bu hafta itibariyle de A14'te péage (otoyol ücreti)  ödemesi yapılan gişe kapıları kaldırılıyor. 

Bu yılın sonuna doğru Paris'i Normandiya'ya bağlayan A13 otoyolundaki gişeler kalkacak.

Unutulmaması gereken "Péage flux libre" adı verilen bu otoyollarda hala ücret ödenmesi gerekiyor. Ödeme çevrimiçi ortamda, bir otomatta veya bir mağazada yapılabiliyor. Ödeme yapmayanlar 375 euroya kadar ceza riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Otoyol ücreti nasıl ödenir?
Otoyol ücretlerini şu şekilde ödeme imkanınız bulunuyor:
Liber-t elektronik gişe etiketi:  Her seferinde bir gişeden geçtiğinizde, aracınızın ön camına yapıştırılan Liber-t elektronik gişe etiketi, kamera tarafından okunuyor. Aboneliğiniz sayesinde, gişe masrafları her ay banka hesabından düşülüyor. 

Çevrimiçi satın alma: Tercihiniz çevrimiçi ödeme ise, yol yöneticisinin web sitesini bulmanız gerekecek Örneğin Kuzey Fransa'da bu genellikle Sanef'tir. Her yolculuktan sonra, 72 saat içinde, Sanef.com  sitesi üzerinden plaka girerek ödeme yapılabiliyor. Araç plakasını ve banka kartını kaydedeceğiniz Sanef müşteri hesabından da otomatik ödeme yapılabiliyor. Hesap oluşturmak istemeyenler sadece plaka numaralarını girip hemen ödeme yapabilirler. Gizlilik nedeniyle, bu durumda yolculuk detaylarını göremezsiniz.

Fiziksel ödeme: Yolculuktan sonra en geç 72 saat içinde aracın plakasını kullanarak onaylanmış Nirio ağı üzerindeki ödeme noktalarından birinde ödeme yapılabiliyor.

Otoyol rozeti: Yolculukta otoyol ücreti ödemek ile uğraşmak istemeyen sürücüler ise bir otoyol rozeti satın alabilir. Bu rozet ile tüm Fransız otoyollarında sorunsuz bir şekilde seyahat edebilirsiniz ve ödeme otomatik olarak yapılır.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.