Amiems kentinde operasyon düzenleyen polis ekipleri, 27 yaşındaki şüpheli Adrien Derbez'i gözaltına aldı. Derbez'in saklandığı evde çantalar içinde saklanmış yaklaşık 3 milyon euronun tamamı ele geçirildi. Ayrıca yardım ve yataklık suçundan bir kadın ile erkeğin de gözaltına aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, zırhlı araçlarla para taşıyan güvenlik şirketi Loomis’de çalışan Derbez sabah erken saatlerde kayıplara karışmıştı.

Zırhlı araç, daha sonra polis tarafından yakın bölgede terk edilmiş ve içindeki paralar çalınmış halde bulunmuştu. Soruşturmanın başında Derbez'in mağdur olabileceği belirtilirken, evinde çalınan nakit parayla yakalanması onu baş şüpheli konumuna getirdi.

Fransa’da 2009 yılında da yine buna benzer bir olay gerçekleşmiş ve Toni Musulin isimli zırhlı araç sürücüsü 11,5 milyon euro ile ortalıktan kaybolmuştu. Polis tarafından yakalanan ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Musulin, 2013 yılında cezaevinden çıkmıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Euronews