Fransa’da mağaza zincirlerine siber saldırı: Milyonlarca kişinin verisi çalındı Fransa’da mağaza zincirlerine siber saldırı: Milyonlarca kişinin verisi çalındı

2025'ten itibaren Paris ve çevresindeki toplu taşımada önemli bir değişiklik yapılacak. Île-de-France Mobilités (IDFM), toplu taşıma ücretlendirme sistemini sadeleştirmek amacıyla tüm bölgede tek bilet ve tek fiyat uygulamasını hayata geçirecek.

Yeni sistemle birlikte, metro, tren ve RER hatlarında kullanılacak tek kullanımlık biletlerin fiyatı 2,5 euro olarak belirlendi. Bu sayede şu anda beş farklı ulaşım bölgesine göre değişen bilet fiyatlandırma sistemi sona erecek. Bu değişiklikle Paris içindeki bilet fiyatı artarken, Île-de-France bölgesinin diğer kısımlarında fiyatlar düşecek.

Paris şehir merkezinde şu anda tek bilet fiyatı 2,15 euro iken, toplu bilet alımlarında bu fiyat 1,73 euroya kadar düşebiliyordu. Ancak yeni uygulamayla birlikte bu avantaj sona erecek. 2025'ten itibaren 10'lu bilet kartları da yürürlükten kaldırılacak.

Yolcular için bu yeni sistem daha basit bir fiyatlandırma sunacak, bu da özellikle seyrek toplu taşıma kullananlar için kafa karışıklığını azaltacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi