FRANSA

Fransa’da pazar günü başlayacak 024 Sinema Festivali'nde tüm filmler 5 euro!

Fransa’da bu hafta sonu başlayacak ve 3 Temmuz'a kadar sürecek 024 Sinema Festivali, beyaz perde hayranlarına güzel bir fırsat tanıyacak.

Abone Ol

Fransa'da 30 Haziran - 3 Temmuz arasında yapılacak 024 Sinema Festivali kapsamında, bu Pazar gününden itibaren ülkedeki tüm sinema salonlarında seans ücreti 5 euro olacak. 

1985 yılında dönemin Kültür Bakanı Jack Lang tarafından başlatılan ve 6 binden fazla sinema salonunun katıldığı Sinema Festivali, bu yıl yine gerçekleştirilecek. Fransızları sinema salonlarına çekmeyi amaçlayan festival, vatandaşları erken seçim kararıyla meşgul olan siyasi gündemden uzaklaştırmayı hedefliyor.

Fransa Postası gazetesinin haberine göre; festival kapsamında 5 euro olarak belirlenen seans ücretleri, özellikle 2021 yılından bu yana enflasyon nedeniyle artan bilet fiyatları ve alım gücünün düşmesi gibi nedenlerle sinemaya gidemeyen sinemaseverleri sevindirecek.
 
Özel seanslar ve 3 boyutlu filmler haricinde, ülke genelindeki tüm sinema salonlarında gösterilen filmler bu sabit fiyatla izlenebilecek. Festival, 3 Temmuz’da sona erecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.