FRANSA

Fransa’da saldırıya uğrayan Türk genci hayatını kaybetti

Fransa'nın Mâcon bölgesinde 8 kişinin saldırısına uğrayan 19 yaşındaki Numan Toprakoğlu, yaşamını yitirdi. Türk toplumu adalet çağrısı yaptı.

Abone Ol

Bir gece kulübü çıkışında sekiz kişinin saldırısına uğrayan 19 yaşındaki Numan Toprakoğlu yaşamını yitirdi. Mâcon bölgesi ve özellikle Türk toplumu, Numan Toprakoğlu'nun vahşi bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle büyük bir üzüntü yaşadı. Numan için düzenlenen yürüyüşte adalet için çağrı yapıldı. Savcılık, olayla ilgili olarak baş şüpheli dahil 5 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Olayın detayları
Olay, cumartesi sabahı erken saatlerde Prissé'de gerçekleşti. İki grup, Mâcon'daki bir gece kulübünden çıktıktan sonra Prissé'de karşılaştı. İddiaya göre, bir kız yüzünden çıkan anlaşmazlık sonrası sekiz kişi, arabada bulunan iki kişiye saldırdı. Saldırganlar, beyzbol sopalarıyla araca zarar verdi. Araçtakiler kaçmaya çalıştı ancak belediye parkında sıkıştırıldılar. Numan Toprakoğlu burada vahşice dövülerek ölüme terk edildi. Durumu ağır olan Numan, Dijon Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak cumartesi günü saat 15.00 civarında yaşamını yitirdi. Diğer kişinin ise aldığı darbeler sonucu kemikleri kırıldı ve feci şekilde yaralandı.

Anma yürüyüşü
Numan için pazar günü Mâcon’da bir anma yürüyüşü düzenlendi. Mâcon Türk Kültür Derneği'nin organize ettiği yürüyüşe, Numan'ın ailesinin de bulunduğu bine yakın kişi katıldı.

Yürüyüşün başında, oğlunun fotoğrafını taşıyan acılı anne oğlunun sebepsiz yere barbarca saldırıya uğradığını belirtti. Numan'ın teyzesi de "Adalet istiyoruz" dedi. Gambetta Caddesi'nde yürüyüşe katılan kalabalık "Ben Numan’ım" sloganları attı. Yürüyüş, Saône-et-Loire Valiliği önünde son buldu. 

Aile, katılımcılara teşekkür ederek sakin kalınması çağrısında bulundu ve 'adaletin sağlanmasını' talep etti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.