Fransa’da Rekabet, Tüketim ve Dolandırıcılık Kontrol Genel Müdürlüğü resmi web sitesi Rappel Corso’da yayınlanan bir duyuruda, Coca-Cola şirketinin ülkede farklı marketlerde satışı yapılan 33 cl’lik Fanta ve Coca-Cola içeceklerini geri çağırdığı belirtildi.

Geri çağırma işleminin kutunun üzerindeki etiket hatasından kaynaklandığı, kutuların üzerinde “tatlandırıcı içerir” veya “fenilalanin kaynağı içerir” uyarısı bulunması gerekirken, bu yazının yer almadığı kaydedildi.

Fenilalanin aspartamın yapı taşıdır. Coca-Cola light ve Coca-Cola Zero ürünlerinde aspartam kullanıldığı için ürün ambalajlarının üzerinde “tatlandırıcı içerir” bilgisi yer alması gerekir.

Geri çağırma işleminden Carrefour, Auchan, Cora, Système U ve Leclerc mağazalarında satılan şu ürünler etkilendi:
Ürün adı: Fanta Portakal 33cl kutuda ŞEKERSİZ
Gramaj:
6'lı paketlerde 33cl kutular
Son Kullanma Tarihi: 28.02.2025
Barcode: 5449000235367

Ürün adı: Coca-Cola 33cl kutuda ŞEKERSİZ KAFEİNSİZ
Gramaj:
6'lı paketlerde 33cl kutular
Son Kullanma Tarihi: 28.02.2025
Barcode: 05449000304520

Geri Çağırma Cola Fanta

Daha önce bu ürünleri satın alan tüketiciler aldıkları mağazaya geri götürerek para iadesi alabileceği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macro,  merkez sağdan Barnier'i başbakan olarak atadı Fransa Cumhurbaşkanı Macro,  merkez sağdan Barnier'i başbakan olarak atadı

Fenilalanin nedir? Yan etkileri nelerdir?
Fenilalanin, vücut tarafından üretilemeyen, protein, nörotransmitterları, hormonları ve molekülleri yapmak için vücudun ihtiyaç duyduğu ve takviye olarak alınabilen temel bir amino asittir. Beynin daha işlevsel bir şekilde çalışması için önemli rol oynayan fenilalanin, norepinefrin ve dopamin üretimine katkı sağlar. Aynı zamanda kronik ağrı, depresyon, dikkat eksikliği ve vitiligo tedavisi için de potansiyel olarak tercih edilebilir.

Ancak, aşırı tüketilmesi veya yüksek dozda fenilalanin içeren ürünler tüketilmesi vücutta kaşıntı, yüzde veya ellerde şişlik, nefes alma güçlüğü, ağızda karıncalanma hissi, mide bulantısı, kabızlık, baş dönmesi ve baş ağrısı, kaygı ve hipomani ve uyku problemi bazı yan etkiler ve reaksiyonlar ortaya çıkabilir.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi