Fransa‘da tek başına çocuğunun bakımını üstelenen ebeveyne çocuk başına 196 euroya kadar yardım yapılmakta. Aile Destek Ödeneği (ASF), başvurusu yapacak olan ebeveynin belirli koşulları karşılaması gerekmekte.  

Yaklaşık 800 bin ebeveynin yararlandığı bu ödenek Aile Yardım Fonu (CAF) tarafından karşılanmakta. Gelir düzeyi düşük ailelerin yararlandığı ödenekler gibi otomatik bir ödeme yapılmadığı için ebeveynin bu başvuru yapması gerekmekte.

Kimler ASF’den yararlanabilir?
Fransa’da ikamet eden ve yılda en az 6 ay Fransa2da yaşayan ebeveynler bu ödenekten yararlanabiliyor. 2025 yılından itibaren bu süre dokuz aya çıkacak. 

Bu ödenekten, çocuğa tek başına bakan ebeveyn ya da ebeveyn desteğinden mahrum bırakılmış bir çocuğu evlat edinen kişiler faydalanabilir.

Başvuru nasıl yapılır?
Aile Destek Ödeneği başvurusu için şu adımları izlemeniz gerekmekte:
CAF veya MSA kişisel hesabınıza giriş yapın: Eğer henüz bir hesabınız yoksa, sağlanan talimatları takip ederek bir hesap oluşturmanız gerekecek.
Çevrimiçi formu doldurun: Kişisel hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ASF (Aile Destek Ödeneği) başvurusu için ayrılmış çevrimiçi formu doldurmanız gerekecek. Bu, CERFA n°12038 numaralı formdur. Verdiğiniz bilgileri dikkatlice kontrol edin, sizi ilgilendiren tüm bölümleri eksiksiz doldurun ve formun 3. sayfasını tarihleyip imzalamayı unutmayın.
Gerekli belgeleri ekleyin: Durumunuza bağlı olarak, başvurunuzu desteklemek için belirli sayıda belge sunmanız gerekecek. Bu belgeleri doğrudan çevrimiçi platforma yüklemelisiniz. Tüm belgelerin okunabilir ve istenilen şartlara uygun olduğundan emin olun.

ASF başvurusu için hangi bilgiler gerekir?
CAF veya MSA’ya yapacağınız ASF (Aile Destek Ödeneği) başvurunuz sırasında, CERFA n°12038 numaralı formda şu bilgileri vermeniz gerekecek:

Fransa’da okul yardımı (ARS) alamayan aileler de bu yardımdan yararlanabilir Fransa’da okul yardımı (ARS) alamayan aileler de bu yardımdan yararlanabilir
  • Kimlik
  • Posta adresi
  • Sosyal güvenlik numarası
  • Medeni durumu (ayrı, boşanmış, dul vb.) ve ayrılıkla ilgili bilgiler (nafaka alıp almadığınız, aile arabuluculuğunun devreye girip girmediği vb.)
  • Çocuğun diğer ebeveyni ile ilgili bilgiler (ad, doğum tarihi, adres vb.)
  • Çocuklarla ilgili bilgiler: kimlikleri, doğum tarihleri, sosyal güvenlik numaraları
  • Gelir bilgileri: kendi gelirleriniz ve varsa diğer ebeveynin gelir bilgilerini belirtmeniz gerekecek
  • Gerekli belgeler: Kimlik kartınız, ikametgah belgeniz ve boşanma veya ayrılıkla ilgili belgeler gibi genellikle idari başvurularda istenen belgelerin dijital kopyaları.

Aile Destek Ödeneği miktarı 
2024 yılı itibariyle Asf miktarı çocuk başına aylık 195,95 euro. Eğer çocuk her iki ebeveynini de kaybetmişse bu miktar 261,06 euro’ya çıkmaktadır. Ebeveynler arasında nafaka ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda, ASF geçici olarak ödenebilir ve ödenmeyen nafaka tutarı daha sonra geri alınabilir.

ASF, ebeveynin yeni bir ilişkiye başlaması, çocuğun 20 yaşına ulaşması veya çocuğun bakım sorumluluğunun sona ermesi durumunda kesilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi