Sirbistan’ın Batrovci Sınır Kapısı gümrük görevlileri, Fransa’dan gelen ve Sırbistan üzerinden Türkiye’ye giden bir araçta 500 gramın üzerinde altın ziynet eşyası yakaladı.

Yapılan açıklamaya göre olay 6 Ağustos 2024'te Batrovci Sınır Kapısı girişinde yaşandı. Gümrüğe gelen araç denetime alındı. Polis işbirliğinde gümrük görevlileri tarafından yapılan kontrolde araçta bulunan iki kişi beyan edilecek bir şey olmadığını belirtti. Ancak detaylı aramada aracın bagajında bir çanta içerisinde yaklaşık 500 gramın üzerinde beyan edilmemiş altın takı bulundu.

Sırbistan Altın Araba

Bir bavulun içinde buluna çantadan kolye, zincir, bilezik, küpe, yüzük ve para şeklinde 34 adet farklı altın takı çıkartıldı.

Yetkililer ele geçirilen takıların değerinin yaklaşık 25 bin 500 euro olduğunu açıkladı.

Sırbistan Altın 01

Yapılan yasal işlem sonucunda araç sürücüsüne para cezası verildi ve beyan edilmemiş mücevherlere kalıcı olarak el konuldu.

Türkiye'ye girişte gözaltına alınan gurbetçinin, dolandırıcıların kurbanı olduğu anlaşıldı Türkiye'ye girişte gözaltına alınan gurbetçinin, dolandırıcıların kurbanı olduğu anlaşıldı

Avrupa Birliği içerisindeki seyahatlerde taşınabilecek altın ve para miktarını hazırladığımız bu haberden göebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş