9 Ekim 2015 tarihinde kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Rotterdam Maasstad hastanesinde hayatını kaybeden Fuat Nurlu’nun (53)cenaze namazı 11 Ekim Pazar günü üyesi olduğu Rotterdam İskender Paşa camiinde kılındı.

Milli görüş teşkilatı içinde yetişen Nurlu 10 yılı aşkın bir süredir Hollanda İslam Federasyonunda (NIF) genel sekreterlik görevi yapmıştı. Eşi dostu ve bilhassa dava arkadaşlarından oluşan büyük bir kalabalık bu gün İskender Paşa camiine akın ederek Nurlu’nun cenaze namazını kıldılar.



İslam toplumu milli Görüş (IGMG) genel merkezinden çok sayıda merkez yürütme kurulu üyesi cenaze namazını kılmak için hazır bulundular. Görebildiğimiz kadarıyla Hulusi Ünye, Ramazan başlık, Mehmet Ateş, Mustafa Uyanık, Mehmet Şentepe, Zeki Toprak, Osman Coban, ve ismini hatırlayamadığımız daha başka yöneticiler namazda hazır bulundular. Namazı Hulusi Ünye hoca efendi kıldırdı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına bölge başkanı Mehmet Erdoğan ve bölge yürütme kurulu üyeleri, cemiyet başkanları, Hasene başkanı Mehmet Yaramış, Boşnak federasyonu yönetimi ve Hollanda Boşnak irtibat subayı Amir Ahmiç, ve bir çok işadamı ve kurum temsilcisi katıldılar.Namaza katılanlar daha sonra merhumun yakınlarına taziyelerini bildirdiler.

Cenaze pazartesi günü Türkiye’ye götürülmek üzere morga kaldırıldı. 53 yaşında hayata veda eden Nurlu evli ve iki çocuk babasıydı.
Kendisi ile uzun süre birlikte çalışmış bir dava arkadaşı olarak merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet kederli ailesine sabrı cemil diliyorum. Mekanı cennet olsun..

Adnan Şahin