Altınordu’nun dezavantajlı çocuklara ikinci bir şans vermek amacıyla 8 Avrupa ülkesinde eş zamanlı düzenleyeceği "Give Football A Chance" isimli sosyal sorumluluk projesine desteğin her geçen gün arttığı belirtildi.

Altınordu Kulübü’nün, İngiltere merkezli 2nd Chance (İkinci Şans) Derneği ile birlikte organize ettiği ve sosyal yönden dezavantajlı çocukları topluma futbolla kazandırmayı hedefleyen "Give Football A Chance" (Futbola Bir Şans Ver) isimli projeye Salih Uçan, Enes Ünal ve Okay Yokuşlu’nun ardından 4 genç yıldız daha desteklerini açıkladılar.

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve sponsorların desteğini alan projenin 4 yeni destekçisi Kaan Ayhan, Bilal Başakçıoğlu, Enver Cenk Şahin ve İrfan Can Kahveci, çocuklar için başlatılan ve Avrupa’nın futboldaki en büyük sosyal sorumluluk projesi için kameralar karşısına geçip hem futbol hayatlarındaki en büyük şanslarını anlattılar, hem de farkındalığı büyüttüler.

#MyBiggestChance ve #EnBüyükŞansım hashtaglerini kullanarak kampanyaya desteklerini açıklayan oyunculardan Schalke 04’ün gurbetçi yıldızı Kaan Ayhan, en büyük şansını ailesi olarak açıkladı. Futbolseverlerden de aynı hashtagler ile en büyük şanslarını açıklayıp bu projeye olan desteklerini ortaya koymalarını istedi.

Feyenoord’un Türk genci Bilal Başakçıoğlu, Marco Van Basten tarafından A Takım kadrosuna alınmasını en büyük şansı olarak gördüğünü anlatırken, Medipol Başakşehirli Enver Cenk Şahin, "İçimdeki futbol aşkı bugünlere gelmemdeki en büyük şans oldu." dedi.

Gençlerbirliği’nden İrfan Can Kahveci ise 7 yaşında kapısından girdiği kırmızı siyahlı ekipte A Takım’a kadar yükselmesinin en büyük şansı olduğunu dile getirdi. Dört genç yıldız sözlerini "Tüm dünya çocukları için sen de futbola bir şans var" diyerek bitirdi.

Bu arada Altınordu’nun yanı sıra İspanya'dan Athletic Bilbao, Almanya'dan Schalke 04, İngiltere'den Sheffield United, Hollanda'dan Vitesse Arnhem, İsveç'ten Hammarby, Bosna Hersek'ten Sarajevo ve Yunanistan'dan ise Atromitos kulüplerinin paydaş olduğu proje kapsamında 8 Avrupa ülkesindeki yoksul mahallelerde yaşayan, çoğunluğu göçmen ve spor yapma imkanı bulamayan ya da yetenekleri olduğu halde bir kulübün altyapısına girme şansı bulamamış 11 yaşındaki çocuklar arasında seçmeler yapılacak.

Yüzlerce çocuğun katılacağı bu seçmeler sonucunda 8 ayrı 'Give Football A Chance' takımı oluşturulacak. İkinci aşamada bu 8 takım, ülkelerinde yapacağı seçmelerle 16 kişilik kendi 'Give Football A Chance' ekiplerini oluşturacak.

Bu ekiplere aylarca sürecek bir program eşliğinde futbol eğitimleri verilecek. Kendi ülkelerinde mentörlerden ve koçlardan liderlik tabanlı kişisel gelişim eğitimleri de alacak çocuklar en sonunda ise 2016 Mart ayında İzmir'e gelecek. "Give Football A Chance" takımları, 26 Mart 2016'da başlayacak U12 İzmir Cup Turnuvası dahilinde kendi turnuvalarını oynayacaklar. Eğitimleri yıl boyuna devam edecek çocukların gelişimi ise hazırlanacak raporlarla düzenli olarak ortaya konulacak.