Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı önderliğinde başlatılan kampanya ile adı bir anda Avrupa ve Türkiye’de duyulan Bade hiç olmadığı kadar Hollandalı Türkleri bir amaç etrafında birleştirmeyi bildi.
Soğuk havaya rağmen Hollanda’nın dört bir yanından Rotterdam Mevlana Camii’ne gelen yüzlerce insan son görevlerini yaparken, göz yaşları sel oldu, duygulu anlar yaşandı.

fotogaleri-bade

Sadece Hollanda’da 25 bin kişinin donör olmak için kayıt yatırması, minik Bade etrafında oluşan sevgi ve duyarlılığın da göstergesi oldu.

Bade’yi son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında T.C Lahey Büyükelçisii Sadık Arslan, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı Ejder Köse, iş adamlarından Ertan Torunoğulları, SKT Temsilcilerinden Arif Yakışır başta olmak üzere yüzlerce vatandaş, işadamı ve STK temsilcisi hazır bulundu.

Türkiye ve Hollanda basın mensuplarının da katıldığı cenaze namazını T. C Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Müşavir Vekili ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı ve Mehmet Malkoç kıldırdı.

Öğlen namazını mütakip kılınana Cenaze namazına katılan yüzlerce kadın dikkat çekerken namaz sonrası Bade’yi son yolculuğuna uğurlamaya gelenler acılı Çakır ailesine başsağlığı dilemek için uzun kuyruk oluşturdu.

Minik Bade bu akşam THY ait uçakla önce İstanbul’a oradan da memleketi Trabzon’a gideceği öğrenild.. Trabzon Belediye Başkanı ve yerel yönetciler başta olmak üzere Trabzonlu hemşehrileri tarafından karşılanacak olan Bade, yarın Cuma namazının ardından ebedi istirahatgahı için aile mezerlığına defnedilecek.

Cenazeye katılanlardan notlar:
Minik Badeyi gönül elçileri yolluyorı, Cennet elçileri karşılaycak inşallah...
Roterdam Mevlana Cami oldu olalı böyle bir kalabalık görmedi...
Ne bayram namazlarında ne bir başka zamanlarda Bu meydan bu kadar dolmamıştı...
Sanki Mevlana davet etmiş, “Gel “demişti herkes gelmişti.
Bade’nin cenazesi değil de düğünüydü sanki.