BELÇİKA

Gurbetçi çiftin 10 yıldır banka kasasında biriktirdiği 8 kilo altın, yok oldu!

Belçika’da yaşayan ve yıllarca yaptığı birikimi Türkiye’de bir kamu bankası kasasında tutan gurbetçi çiftin yaklaşık 8 kilo altını ortadan kayboldu.

Abone Ol

Belçika’da yaşayan R.Ö ve eşi Ü.Ö, 2014 yılından bu yana biriktirdikleri altınları Türkiye’de bir kamu bankasına ait kasada tutuyordu. Ancak bu ay altınların bir kısmını almak isteyen çift, kasayı açınca gözlerine inanamadı. Altınların yerinde olmadığını gören çift emniyete altınların çalındığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Türk medyasında çıkan haberlere göre; biriktirdikleri altınları güvenlik gerekçesiyle Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki bir kamu bankasına ait kasada tutan R.Ö ve Ü.Ö., 11 ekim günü altınlarının bir kısmını almak için bankaya gitti. Kasa odasına inen R.Ö., altınların yerinde olmadığını görünce yetkilileri çağırdı. Yapılan kontrollerde kasalardan birinin boş olduğunun belirlenmesi üzerine R.Ö., avukatı ile birlikte emniyete başvurdu ve 8 kiloya yakın altının kaybolduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yapılan şikayet üzerine banka şubesine gelen olay yeri inceleme ekipleri çifte ait kasa üzerinde aile üyeleriyle birlikte çok sayıda kişinin parmak izine rastladı. Bu olay üzerine savcılık olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kasadan çalındığı iddia edilen yaklaşık olarak 7- 8 kilo olduğu ve güncel fiyatlanmasının da 21 ila 25 milyon lira arasında bulunduğu iddia edildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.