ALMANYA

Gurbetçi kadınları evlilik vaadiyle 50 milyon euro dolandırdılar!

Nevşehir’de bir gurbetçi kendi gibi 90 gurbetçi kadını kandırarak 50 milyon euro dolandırdı. Gurbetçi H.K ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

Nevşehir’de yaşayan ve Almanya’dan yurda döndüğü belirtilen gurbetçi H.K., kurduğu çete ile Türkiye ve Almanya’da yaşayan, çoğunluğu bekar olan 90 gurbetçi kadını dolandırdı. Çetenin, kadınlardan toplamda 50 milyon euro dolandırdığı tespit edildi. Olay, dolandırılan beş kadının savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla gün yüzüne çıktı.

Türk basınında yer alan haberlere göre, H.K. Almanya’dan Türkiye’ye döndüğünde hiçbir mal varlığı yoktu. Ancak kısa sürede çete üyeleriyle birlikte lüks bir hayat yaşamaya başladı. Çetenin dolandırıcılık yöntemi ise oldukça planlı ve dikkat çekiciydi.

Çetenin dolandırıcılık yöntemi
H.K., Almanya’da Mercedes-Benz Daimler’de çalıştığını söyleyerek güven kazandı. Bu güveni kazandıktan sonra kadınlarla evlilik bahanesiyle yakınlık kurdu. Daha sonra, mağdurlara otomobil firmasının özel kampanyasından yararlanabileceklerini söyleyerek Türkiye’ye gelmelerini sağladı. 

Gelen kadınlar, lüks otellerde ağırlanarak konaklamaları sağlandı hem konaklama ücretleri hem de aldırdıkları pahalı telefonların ücretleri ödettirildi. Ayrıca, satın alacakları otomobiller için yaptıkları ödemelerin iade edileceği söylenerek kandırıldı.

Kadınlar dolandırıldıklarını fark edip şikayetçi olmak istediklerinde ise çete tarafından tehdit ve şantajla karşılaştılar.

Emniyet operasyonu
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, 5 kadının suç duyurusu üzerine harekete geçti ve çete üyelerini takibe aldı. Çete ile ilgili başlatılan ve 7 ay süren teknik ve fiziki takibin sonucu Nevşehir merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray'daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Müdürlükten alınan bilgide, beş kadının yaklaşık 1 milyon euro ve 10 milyon TL dolandırıldığı, çetenin toplamda 90 kadını kandırdığı ve 50 milyon euro kazanç sağladığı belirtildi. Çetenin kadınlardan aldığı paraları 3’üncü şahısların banka hesaplarına aktardıkları tespit edildiği kaydedildi.

Yapılan teknik takipte, çete üyelerinin dolandırdıkları kadınlara şantaj yaptıkları ve bazılarından birden fazla kez para aldıkları belirlendi.

Tutuklamalar
Operasyon sonucu H.K. ile birlikte B.C.E., M.O.S., Ş.D., A.D., F.D., K.D., M.A.Ö. ve F.C. isimli çete üyeleri yakalanarak gözaltına alındı. Çete üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda sahte plakalar ve dijital materyallere el konuldu.

Zanlılar hakkında "Nitelikli Dolandırıcılık", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarından başlatılan soruşturma devam etmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.