Elektronik vinyetlerinizi sınır kapılarında kurulan vinyet otomatiklerinden, benzin istasyonlarından, internet üzerinden veya mobil uygulama üzerinden temin edebilirsiniz. İnternet üzerinden satın alacağınız vinyetiniz www.bgtoll.bg adresinden temin etmek daha kolay. Fakat geçerliliği, satın aldığınız günden 18 gün sonra başlıyor. Bu sizde büyük sorun yaşatabilir.





Vinyet kontrolleri, otoban üzerlerine kurulan elektronik
okuyucular sayesinde yapılıyor. Denetimler için 300 sabit ve 100 seyyar kamera
görev başında olduğunu sakın unutmayın. Vinyet almayan sürücüleri 150 ile bin
500 euro arasında değişen para cezası bekliyor.





Vinyetinizin olup olmadığını ise https://web.bgtoll.bg/Eningette adresinden kontrol edebilirsiniz.





Sofya – Kapıkule arasındaki otobanın uzunluğu 280 kilometre. Otomobiller için haftalık vinyet ücreti 15 Leva (8 Euro), aylık vinyet ise 30 leva (15,50 Euro). Otomobiller için hafta sonu vinyeti de var. Bu vinyetlerin geçerlilik süresi Cuma günü saat 12:00’den itibaren başlayıp Pazar günü 23:59’da sona eriyor. Bunun ücreti 10 Leva, yani 5,5 euro! Kalabalık günlerde sınır kapılarında vinyet kuyrukları olursa sakın şaşırmayın, sabırlı olun!!





Benzin istasyonlarında yapılan satışlarda genelde
otomobiller için haftalık 15 Leva (8 Euro) olan vinyet için sizden 15 Euro
isterler. Makbuzlarda Kril harfleri ile yazan 15 Leva’yı sakın 15 Euro olarak
algılamayın.





Bulgaristan'da hız sınırı 140 km





Bulgaristan’da otobanlarda hız sınırı 140 km. Bulgaristan’da yerleşim yerleri, tünel, otoyol ve köprü giriş çıkışlarında, polisin hız kontrolü yaptığını unutmayın. Tabeladaki hız limitlerine mutlaka uyun, hatalı sollama yapmayın. İzin sezonunda sabit seyyarlarından yanında seyyar radarla da hız kontrolleri yapılıyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©Fatih Özyar Sıla Yolu Fatih'i
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!