ALMANYA

Gurbetçiler memlekete arabalı trenle gitmeyi tercih ediyor

Bu yıl uçak biletleri yine cep yakıyor. Tatilini Türkiye’de geçirecek Avrupalı Türklerin, memlekete gitmek için tercihi arabalı trenler oluyor.

Abone Ol

Özellikle tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen Avrupalı Türk aileler, pahalı uçak biletlerine alternatif seyahat olanaklarını araştırıyor. Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmeyi tercih eden Avrupalı Türklerin büyük bir kısmı karayolunu tercih ederken, bir kısmı ise seyahat süresini kısaltan ve konforlu bir yolculuk imkanı sunan demiryolu yolculuğunu seçiyor.

Avrupalı Türklerin tren yolculuğunu tercih etmelerindeki başlıca neden, 1400 kilometrelik uzun yolda direksiyon başında olmamak ve kompartımanda dinlenerek, çevreyi seyrederek seyahat etmek. Bir diğer tercih nedeni ise Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklarda saatlerce beklemekten kurtulmak.

Avusturya’nın Villach kentinden hareket eden "Optima Ekspres" trenleri, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan güzergahında ilerliyor ve yaklaşık 35 saatte Kapıkule Tren Garı’na varıyor. Tren, gümrükteki işlemlerin ardından Edirne merkezdeki Ayşekadın Garı’na geliyor.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Optima Ekspres trenleri ile yolculuk yapmak için önceden yer ayırtılması gerekiyor. Yer ayırtma işlemi şirketin web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Bilet fiyatları kişi başı 207 euro, araç fiyatları ise 389 eurodan başlıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.