İlk olarak Türkiye’ye gelirken yanınızda getirebileceğiniz bazı hediyelik eşyaları yayımlamıştık. Bugün ise beyan etmeden üzerinizde ne kadar para bulundurabilirsiniz yazmaya çalıştık.





Hollanda’ya giriş veya çıkışta yanında 10 bin Euro’dan fazla para bulunduran ve bunu bildirmeyen yolcular hakkında yasal işlem yapıldığını her izin dönemlerinde yazıyoruz.





Bu uygulama sadece Hollanda’da değil Türkiye dahil tüm Avrupa Birliǧi ülkelerinde geçerli olduğunuda hatırlatalım.





Vatandaşlarımız ben yakalanmam düşüncesiyle, hem karayolu, hem de havayoluyla yaptıkları seyahatlerinde gümrükte beyanda bulunmadan yanlarında 10 bin eurodan fazla para bulundurmaya devam ediyor.





Üzerinde 10 bin euro ve daha fazla para bulunduranlar beyan etmediği taktirde haklarında soruşturma açılıyor. Bazı ülkeler paraya el koyuyor, bazı ülkelerde ise para cezası uygulanıyor. El konulan paranızı geri alabilmek için dava açmanız gerekiyor.





Yetkililer, sadece AB’ye girerken deǧil, çıkarken de 10 bin Euro sınırının geçerli olduǧuna dikkat çekiyorlar.





Şunu hatırlatmakta fayda var: 10 bin euro sınırı sadece bir kişinin üzerinde taşıyabileceǧi miktarı belirliyor. Yani iki kişi paylaşırsa yanında 20 bin euro para getirebilir. Para’nın tamamı bir yerde olmaması gerekir, her iki kişide 10 bin euroyu kendi üzerinde bulundurması gerekiyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!