Haziran sonu ve Temmuz ayı başı itibariyle Avrupa’nın birçok ülkesinde uzun süreli yaz tatilleri başladı. Başta Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere AB ülkelerinde ikamet eden ve bu tatili fırsat bilen binlerce vatandaşımız memleketin yolunu tuttu. Kimisi kara ve demir yolu ile kimisi ise hava yolu ile yurda ulaştı. 

Tatilini yerleştiği AB ülkesinde geçiren gurbetçilerimiz değişken hava şartlarından ve yer yer aşırı yağış nedeniyle oluşan su baskınlarından şikayet ediyor.

Türkiye’ye gidenlerin şikayeti ise pahalılık. Türkiye'deki artan enflasyon ve hayat pahalılığı sadece ülkede yaşayan vatandaşları değil, Avrupa’dan memlekete giden gurbetçileri ve yabancı turistleri de isyan ettirdi.

Yerli vatandaşlar, özellikle tatil bölgelerindeki aşırı yüksek fiyatlardan dolayı Yunanistan'ı tercih ederken, memleket hasretiyle Türkiye'ye giden gurbetçiler de ülkedeki pahalılıktan dert yanıyor.

Sonhaber.eu Haber Merkezimizi ulaşanve Hollanda’dan Türkiye’ye giden bir gurbetçimiz “buraya cebimizde euro ile geliyoruz. Euro bozdurup harcıyoruz ama hiçbir değeri olmuyor. Ailenle bir yerde oturup bir şeyler yiyip içsen birkaç bin lira verip çıkıyorsun. Akşam bir bakıyorsun bozdurduğun eurolar bitmiş. Türkiye’dekiler nasıl yaşıyor aklım almıyor.” diyerek şikayet etti.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Almanya’dan yola çıkan ve tatilini Kayseri’de akrabaları ile geçiren bir başka gurbetçimiz A. K. ise bu yıl yine aracı ile Türkiye’ye gittiğini, sınır kapılarında olağan bir yoğunlukla karşılaştığını ancak memlekete varmış olmaktan memnun olduğunu dile getirdi. A. K. “Burada olmaktan çok memnunum ama bu yılki pahalılık beni biraz düşündürdü. Gerçekten yıl boyu biriktirip tatil için getirdiğiniz para zor yetiyor. Pahalılık böyle devam ederse seneye memlekete gelmeyi pek düşünmüyorum.” dedi.

Danimarka’da okulların tatil olmasından sonra çocukları ile birlikte memleketi Konya’ya giden bayan E.D. ise geçtiğimiz yıllarda hem çocukları hem de kendisi için kıyafet ve makyaj ürünleri alışverişlerini Türkiye’de yaptığını ancak bu yıl fiyatların çok pahalı olduğunu belirtti. E. D. "Türkiye'deki bazı ürünlerin fiyatı Avrupa'daki fiyatların  2-3 katı. O yüzden bu sene buradan alamıycaz. " dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş