Dordrecht Belediye Meclis Üyesi Mehmet Safranti’nin (DENK), geçtiğimiz hafta sunduğu önerge kabul edildi. Kentte birinci nesil gurbetçilerimiz için bir anıt dikilecek.

“Gurbetçiler, toplumumuza yadsınamaz bir katkı sağladılar. Artık onların hatırasını onurlandırmanın zamanı geldi”  açıklamasıyla bir önerge sunan Safranti, Meclis çoğunluğunun da desteğini gördü.

Safranti konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Bugün Dordrecht'te yaşayanların yüzde 10'undan fazlası ya bir gurbetçi geçmişine sahip ya da gurbetçi torunlarıdır. Onların bu şehre katkıları tartışılmaz” ifadelerini kullandı.

Anıtın Önemi ve Eleştiriler
Safranti, bir anıtın gurbetçilerin emeklerini takdir etmenin bir yolu olduğunu savundu. “Onlar, zor şartlar altında çalışarak Dordrecht'i bugünkü haline getirdiler: çeşitliliği ve canlılığıyla övünülen bir şehir. Ancak bugüne kadar somut bir takdir ifadesi eksikti” diye ekledi.

Img 20240927 Wa0032 (1) (1)

Bazı meclis üyeleri, bu tür bir anıtın belediyenin sorumluluğu olmadığını savunurken, Safranti bu eleştiriyi reddetti. “Ben bunu, seksen yaşını aşmış, hayatlarını bu şehre adamış insanlara bir vefa borcu olarak görüyorum” dedi.

Kültürden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Rik van der Linden (ChristenUnie/SGP), önergenin “güçlü bir mesaj” taşıdığını kabul etti ancak bütçenin sınırlı olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki aylarda, bir anıtın yapılıp yapılmayacağı, nerede yer alacağı ve maliyetinin ne olacağı belirlenecek.

Gurbetçi Anıtı İçin Resmi Önerge
Safranti’nin önergesine göre, Dordrecht’te bir gurbetçi anıtı dikilmesi, şehrin çok kültürlü kimliğini ve gurbetçilerin bu kente yaptığı katkıları onurlandıracak önemli bir adım olarak görülüyor. Safranti, anıtın istasyon meydanına dikilmesini önerirken, nihai kararın 2025’in ilk çeyreğinde verilmesi bekleniyor.
Haber:Sedat Tapan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’nın eski Başbakanı Rutte, 1 Ekim’de NATO Genel Sekreterliği görevine başlıyor Hollanda’nın eski Başbakanı Rutte, 1 Ekim’de NATO Genel Sekreterliği görevine başlıyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi