ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya ise bilet alan gurbetçi vatandaşlara şu ifadelerle çağrıda bulundu:

"Germania Havayolları uçuşlarını durdurdu. Daha dün öğlen saatlerinde 15 milyon Euro destekle ilgili görüşmeler devam ederken havayolunun internet sitesinden yapılan açıklamada uçuşların durdurulduğu ve mahkemeye iflas müracaatı yapıldığı bildirildi. Bundan sonraki süreçte bilet alan hemşehrilerimizin durumuna gelince; İnsolvenskasseye müracaat edip beklemekten başka çare yok.

Germania Hava Yolları, gece yarısı saat 02.00’de iflasını verdi. Sabah uçağına bilet alan yolcular ise havaalanlarında kaldı. Şirket, çalışanlarının da ocak ayı maaşlarını ödeyememişti.

1986'da kurulan ve filosunda 37 uçağı olan Germania Hava Yolları dün gece yarısı iflasını verdi. Yılda 4 milyondan fazla yolcu taşıyan şirketin internet sayfasından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Germania Hava Yolları'ndan bilet satın alanlar yürürlükteki yasalara göre bir hak talep edemezler. Çok üzgünüz. Tatil için rezervasyon yapanlar rezervasyon yaptıkları organizatörle iletişime geçsin."

Germania CEO'su Karsten Balke ise yaptığı açıklamada, "Maalesef kısa sürede ihtiyacımız olana mali kaynağı yaratamadık. İflastan başka karar veremediğimiz için çok üzgünüz. Özellikle de çalışanlarımızın bu durumdan etkilenmesi bizi daha da üzdü. Yolcularımızın planladığı gibi uçamayacakları için de onlardan özür diliyorum" dedi. Bin 150 çalışanı bulunan şirket geçtiğimiz yıl 370 milyon Euro ciro yapmıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın