Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor Almanya’yı tehdit eden istilacı karıncalar elektrik ve internet kablolarını kemiriyor

Tatil sezonu bitiyor ve birçok gurbetçimiz Avrupa’ya dönüş yapıyor. Ancak izin dönüşü yabancı plakalı aracını Türkiye’de bırakmayı düşünen gurbetçilerimizin bazı gümrük şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Aksi takdirde yüklü para cezaları ile karşılaşabiliyor.

Yabancı plakalı aracını Türkiye’de bırakarak yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlarımızın uyması gereken kuralların başında, geride bırakılan araç için taahhüt vermek geliyor.

Taahhüt nasıl verilir sorusunun cevabını BURADAN okuyabilirsiniz.

Yabancı plakalı aracı kim kullanabilir?
Türkiye’de bırakılan aracı kim kullanabilir sorusunun yanıtı ise şu şekilde: Taahhütname verildiği durumda taşıtın gümrük idaresine beyan edilen adreste park halinde bulunması gerekmekte. Bu araç, taşıt sahibinin yurtdışında yerleşik eşi, çocukları, anne ve babası dahil, hiç kimse tarafından kullanılamaz.

Araç sahibinin belirtilen taahhüdü vermesinden sonra yurtdışına çıkması ve bu tarihten sonra aracın başka bir yakını veya tanıdığı tarafından kullanıldığı tespit edilmesi halinde, araç polis tarafından bağlanarak gümrüğe çekiliyor.

Yabancı plakalı aracını Türkiye’de bırakacak olan gurbetçilerimizin uyması gereken mevcut kurallar ve yapılması gereken işlemler için bu HABERE göz atabilirsiniz.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş