ALMANYA

Gurbetçilerin Türkiye’den dönüş çilesi: Sınır kapılarında bekleme süresi 5 saati geçti

Tatilin bitişiyle birlikte Avrupa’ya dönüşler başladı. Gurbetçilerimizin sınır kapılarında bekleme süreleri 5 saati geçiyor.

Abone Ol

Senelik izinlerini Türkiye'de geçirdikten sonra ikamet ettikleri ülkelere dönmek için yola çıkan gurbetçilerimiz, sınır kapılarında saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Son gelen bilgilere göre bekleme süreleri 5 saati geçti. Benzer yoğunluklar, Sırbistan’dan Macaristan veya Hırvatistan’a giriş yapmak isteyen gurbetçiler için de geçerli.

Özellikle Bulgaristan’a açılan Kapıkule sınır kapısında yoğunluğun daha fazla olduğu belirtiliyor. Bulgaristan’ın 1 Ağustos’ta başlattığı araç dezenfekte uygulaması, işlemlerin daha yavaş ilerlemesine neden oluyor. Bulgaristan, dezenfekte için araç başına 7 leva (4 Euro) ücret alıyor.

Sılayolu.com sitesinin verdiği habere göre, Kapitan Andreevo tarafında da uzun kuyrukların oluşması nedeniyle Türkiye tarafında araçlar park alanlarına çekilmeye başlandı. Sırası gelen araçlar daha sonra gümrük sahasına alınıyor.

Çıkışta 8 peronda da hizmet verilen Kapıkule Gümrüğünde ortalama bekleme süresinin 6 saate çıktığı belirtiliyor.

Yetkililer, vatandaşların mümkün mertebe hafta içi yola çıkmalarını ve yola çıkmadan önce canlı kameralar aracılığıyla yoğunluğu takip etmelerini tavsiye ediyor. Ayrıca Kapıkule yerine Hamzabeyli, İpsala, Dereköy ve Pazarkule kapılarını da tercih etmelerini öneriyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.