Türkiye’de son dönemde dahada sıklaştırılan trafik denetimleri, karayoluyla Türkiye’ye giden yüzbinlerce gurbetçiyi de yakından ilgilendiriyor. Anavatana araçlarıyla giden gurbetçiler, yedikleri trafik cezaları ile ilgili nasıl bir işem uygulandığını merak ediyor.

Bununla ilgili son düzenleme şubat ayında resmi gazetede yayınlanarak yasalaştı. İçişleri Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Maliye Bakanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ortaklaşa hazırladığı yeni uygulama ile trafik cezası kesilen araçlar, gümrüklerde ödeme yapmadan, giriş-çıkış yapamayacak.

Cezayı ödemeden yurt dışına çıkamayacak
Yeni uygulamaya göre Türkiye’den çıkış yapmak için sınır kapısına gelen araçlar gümrük araç tescil bölümünde işlemleri sırasında trafik cezası varsa, gümrükteki veznelere ödeme yapmadan yurt dışına çıkamayacak.

Avrupa açılan sınır kapları arasında çok tercih edilen Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda yabancı plakalı araçların trafik cezaları tahsilatı polis ve gümrük görevlilerinin işlem yaptığı peronlarda kurulu olan vezneden yapılacak.

81 ilin Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderilmişti
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de trafik cezası uygulanan yabancı plakalı araçların belirlenmesi için 81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndermişti. Yetkililer, bu yönde istatistik verilerin elde edileceğini belirterek, “Diğer yandan da kesilmiş trafik cezaları da sınır kapılarında tahsil edilecek” dedi.

Artı33