Almanya'dan memleketlerine tatile giden gurbetçi çift, geri dönüş yolunda Kapıkule Sınır kapısında kaldı. HGS ödendiği halde ceza çıkan çift, yeniden ödeme yaparak sınırdan geçebildi.

Olay, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşandı. 

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan S.A. şunları dile getirdi: "Türkiye'de eşimle birlikte yıllık iznimizi bitirdikten sonra 23 Eylül tarihinde geldiğimiz gibi karayolu ile dönüş yoluna koyulduk. Kapıkule Sınır Kapısı'na geldiğimizde memur bey bize; 'HGS cezamız olduğunu ve ödeme yapmadan çıkış yapamayacağımızı' söyledi. 

S.A. tatilde yabancı plakalı aracının plakasını HGS sisemine kayıt yaptığını ve yeterli bakiyenin de olduğunu iddia ederek “Ülkeden çıkış yapmadan önce internetten kontrol ettim. Kontrol neticesinde sadece iki ayrı yerde bakiye yetersizliği nedeniyle usulsüz geçiş yaptığımı gördüm. Bunun için 44 ve 58 lira olmak üzere toplam 102 lira borcumuzu 5 Eylül tarihinde HGS sistemi üzerinden ödedim. Ancak Kapıkule’ye geldiğimizde Türkiye'den çıkışımıza izin verilmedi.”dedi.

Sisteme düşmemiş!
Kapıkule Gümrük memuruna cezayı ödediğine dair dekontu gösterdiğini belirten S.A.  “Biz de kendisine 5 Eylül tarihinde bu cezayı ödediğimizi söyleyerek ödeme dekontunu gösterdik fakat günler geçmesine rağmen sisteme düşmediği için gümrük sisteminde hâlâ ceza olduğu görülüyordu." dedi.

Hgs Dekont

Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar? Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar?

Bu duruma itiraz eden gurbetçi müdürle de görüştüklerini ancak sistemde olan bir hatayı düzeltemeyeceğini ve cezayı ödemeden yurtdışına çıkamayacaklarını öğrendiklerini dile getirdi.

'Yetkililer bu soruna bir çözüm üretmeli'
S.A., HGS cezasını mecburen iki defa ödemek zorunda kaldığını belirtirken, “mevzu ödenecek raklam değil. Her yıl binlerce euro döviz bıraktığımız vatanımıza 100 lira fazla vermişiz, 1000 lira fazla bırakmışız lafı bile olmaz. Ancak,  kurumlar arası sistemin birbirine entegre olma konusunda hâlâ sorunlar yaşanıyor. Yetkili makamlar, daha önce örneğine defalarca kez şahit olduğumuz bu gibi sorunlara çözüm bulmalı” diyerek şikayetini dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi