HOTİAD (Hollanda Türk İşadamları Derneği) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreninde “Yılın Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. Geçen yıl üç dalda verilen ödüller bu yıl dört dalda verildi.

Geçtiğimiz Pazar günü Rotterdam yakınlarında bulunan Isala Theater’’da gerçekleşen ödül töreni öncesi davetliler, Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu’nun konserini dinleme fırsatı ile birlikte Hollanda’da yıllardır yaptığı sahne showu ile adından söz ettiren Funda Müjde’yi izleme imkanı buldular.

Başarı ödüllerine aday gösterilen onlarca kişi arasında juri üylerinin titizlikle seçtiği ve noter tarafından zarflanan ve zarflar açılana kadar kimlerin ödüle layık görüldüğü bilinmediği için heycanın doruk noktasına çıktığı etkinlikte “Yılın Öğrencisi Mete Erdurcan; Yılın sporcusu Atlı sporcu Ceylan Avinal layık görülürken Yılın Kültür ve Sanat ödülüne piyanist sarkıcı Karsu Dönmez, Yılın Genç Girişimcisi ödülünün sahibisi ise Evren Mahir Bal ile Sedat Altuntaş arasında paylaşıldı.

Ödül Töreni etkinliğini baştan sona kadar izleyen ve ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından bir konuşma yapan T.C Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, ödül alanları tek tek tebrik etti. Arslan Hollanda Türk Toplumu ile gurur duyduklarını ifade ettiği konuşmasında Hollanda’da yaşayan Türklerin Hollanda toplumuna yaptıkları katkıya vurgu yaptı.

Arslan, Hollanda Türklerinin uyum konusuna gönderme yaparak Hollanda’daki Türklerin yüzde yüz Hollandalı aynı zamanda yüzde yüz de Türk olduğunu söylediği konuşmasında; “Bizim için esas kriter toplumun burada elde ettiği konum ve başarı. Türkiye çok şükür ayakları üzerinde duran bir ülke. Sizlerin buradaki başarılarınız ve yaptıklarınızla gurur duymaktan öte bir düşüncemiz; her alanda ulaştığınız başarıların daha da artacağından şüphemiz yok" dedi.

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ise iki yıldır verdikleri başarı ödüllerinin amacının HOTİAD olarak Türklerin elde ettiği başarıları görünür kılmak olduğunu söyledi.
İki yıldır verdikleri ve HOTİAD var oldukça vermeye devam edecekleri ödüllerin bir anlamda teşvik niteliğinde olduğuna vurgu yapan Gürcüoğlu, “Toplumda güçlü olmak istiyorsak çok çalışmamız lazım” dediği konuşmasında ödüllerin hangi amaç için verildiğini şu sözlerle ifade etti; “Buradaki Türklerin başarı seviyesi zaten çok yüksek, biz bunu daha da görünür hale getirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Hollandalı yetkililer de bu başarıların farkında, yaptığımız görüşmelerde bunu dile getiriyorlar"
©SONHABER.EU