© Richard van der Spoel, petershotnews.nl

Mijdrecht kasabasında bulunan Hakyol camisine bırakılan domuz kafası ile ilgili bir basın bildirisi yayınlayan Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu ile NİF, '' toplumda islamofobiyi körükleyen ve birliğe zarar veren her türlü davranış ve kriminalliği kınıyoruz '' ifadesini kullandı.

Bu tür saldırıların tekrarlanmamasını temenni eden her iki federasyonda Hakyol cami yönetimi ve üyelerinin yanında olduklarını ve halkın provokasyona gelmemesini belirtti.

Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu ile NİF'in basın bildirisinde şu sözlere yer verdi:

Federaties MGNN en NIF veroordelen de provocatie en haatzaaierij gericht tot de Hakyolmoskee in Mijdrecht.

25 januari 2016, Amsterdam - De laffe actie van onbekende dader(s) van heden, 24 januari 2016, in Mijdrecht gericht tegen de moskee Hakyol en de moslims in de gemeeschap, heeft ons diep geraakt.Wij veroordelen deze laffe daad en alle andere vormen van islamofobie die de maatschappij enkel schade aan toe brengt en zorgt voor segregatie.

Wij zullen tegen alle provocaties en vandalisme ons inspannen om de banden in de samenleving te versterken. Wij geloven in de kracht van de harmonieuze samenleving en zullen ons hard maken om deze samenleving te vormen.

Middels dit bericht willen wij als “Federatie Milli Görüş” onze steun betuigen aan het bestuur en leden van de Hakyolmoskee in Mijdrecht. Wij hopen dat dit soort incidenten niet meer zal voorkomen.

Wij roepen iedereen dan ook op om niet toe te geven aan het geweld, provocatie en vandalisme en met elkaar in gesprek te blijven op basis van wederzijds vertrouwen.

Bestuur federatie Milli Görüş Noord-Nederland

Bestuur Nederlandse Islamitische Federatie

img-1818

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=F3Lm2qc-m6g
Via 0297.nl

SONHABER.EU