Bugün açıklanan CBS verilerine göre halkın üçte ikisi Temsilciler Meclisine ya az ya da hiç güvenmiyor. Buna karşı yüzde 36’lık bir kesim AB’ye daha fazla güvendiğini belirtiyor. Bunun yanında Hollanda içindeki bölgelere bakıldığında da güven oranlarında farklılıklar görülüyor. Örneğin Groot-Amsterdam, ve de Gooi en Vechtstreek bölgelerindeki güven oranları neredeyse yüzde 45’e kadar çıkıyor.

Hollanda’daki bölgeler içinde AB’ye olan en düşük güven oranları Oost-Groningen/Delfzijl, Midden-Limburg, Zuid-Drenthe ve de Kop van Noord-Holland bölgelerinde görülüyor. Temsilciler Meclisine olan güven oranlarında en düşük rakamlar ise Oost-Groningen, Zuid-Limburg, Zuid-Drenthe ve de Kop van Noord-Holland bölgelerinde görülüyor.

Diğer Avrupa ülkeleri halklarının güven oranlarına bakıldığında Hollandalıların AB’ye ve nispeten Meclise olan güven oranları daha yüksek çıkıyor.

Genel anlamda güven oranlarına bakıldığında Holalnda2daki medyaya olan güven rakamları Meclise olan güvenden düşük çıkıyor. Sadece halkın üçte biri ‘Medya’ya güvendiğini belirtiyor.

Medyaya güvenin en düşük olduğu bölge yüzde 25 ile Midden-Limburg olurken en fazla güven yüzde 38 ile Amsterdam’da görülüyor. Bunun yanında kamu personeline olan güven oranları da 2012 yılında yüzde 44 iken 2014 yılında yüzde 42’ye gerilemiş durumda.

CBS rakamlarına göre Hollandalılar yetki sahibi olan kurumlara daha fazla güven duyuyor.