Her geçen gün kilitli kapıları açmak için sisteme ayak uyduran ve yeni teknikler bulan hırsızlar bu sefer ilginç bir yöntem keşfetti. Evler ve iş yerlerini insansız hava araçları ile dikizliyorlar!

Sigorta ve güvenlik şirketlerinden yapılan uyarılarda hırsızların yeni bir yöntem keşfettiği belirtildi. İçeri girip yükte hafif pahada ağır eşyaları çalmak isteyen hırsızlar öncesinde insansız hava aracı olarak bilinen drone’ları kullanmaya başladı.

Tanınan Güvenlik şirketlerin Derneği (VEB) yetkilisi Gea Wieles konu ile ilgili yaptığı açıklamada, henüz droneların geniş çaplı olarak kullanılmadığını ancak güvenliği tehdit eden bir unsur olduğuna dikkat çekti. Wieles ayrıca droneların giderek küçüldüğünü ve daha ucuza mal edildiğini bu nedenle hırsızların da dikkatini çektiğini vurguladı.

Şuana kadar drone kullanımı ile ilgili çok fazla vaka yaşanmamış durumda. Geçtiğimiz yıl kasım ayında 35 yaşında Nootdorp’lu bir kadın yatak odasının camında gördüğü drone yüzünden korkulu anlar yaşamış. Kendi evinin önünde birkaç saniye kalan drone’un daha sonra komşusunun evinin önünde de durduğunu belirten kadın, bu şekilde bütün evlerin tarandığını belirtiyor.

Başka bir olay ise İngiltere’de ve Belçika’nın Sint-Niklaas yerleşim merkezinde cereyan etmiş. Belçika’daki olayda evlerinin içini gözetleyen drone’u gören çift daha sonra aletin beyaz bir minibüse doğru hareket ettiğini ve aracın içindeki adamın drone’u aldığını söylüyor.

Ulusal Polis, hırsızlık masasından Sybren van der Velden, vatandaşları uyarıyor ve “eğer tereddüt ettiğiniz bir durum olursa mutlaka polise bildirin” diyor. Van der Velden ayrıca yerleşim alanlarında drone kullanımının kesinlikle yasak olduğunu da hatırlatıyor.

Adalet ve Güvenlik Bakanlığı polis işbirliğinde yürütülen bir projede ise yasal uçuş hakkı bulunmayan bu hırsız dronelara karşı nasıl bir tedbir alınması hususu araştırılıyor.

Sigorta şirketlerinden yapılan uyarıda ise, evde bulunulmadığı zamanlarda sadece kapı ve pencerelerin kilitlenmesinin yeterli olmadığı, bu yeni gelişme karşısında perdelerin de çekilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

© SONHABER.NL