Yıllık izinlerini Türkiye’de geçiren gurbetçi aile, tatil bitiminde yaşadıkları Fransa’ya dönmek için yola çıktı. 23 Temmuz Salı akşamı Hırvatistan sınır kapısına gelen aile 3800 euroluk bir ceza ile karşılaşarak şok yaşadı.

Türkiye’den Hırvatistan'a kadar olan güzergâhtaki ülkeleri sorunsuz bir şekilde geçen aile, Hırvatistan'a geldiklerinde, Türkiye'den satın aldıkları ve hobi bahçesindeki çimen için kullanmayı düşündükleri 3 litre zirai ilaç için ceza ödemek zorunda kaldı.

İsmini vermek istemeyen aile babası Silayolu.com'a verdiği reportajda; "Kesinlikle yasak olduğunu bilmiyordum. 3800 euro ceza kestiler fakat ödeyemeyeceğimi söyledim. Daha sonra cezayı 2650 euroya kadar düşürdüler. “ dedi.

Hırvat gümrük memurunun kendisine 'sabahı beklersen şef daha fazla indirim yapabilir'  dediğini belirten gurbetçi, fakat bu işlem için saatlerce beklemek istemediğini, 2650 euroyu ödediğini, zirai ilacını da çöpe atmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Gümrük kurallarına dikkat!
Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sıla yolu ülkelerinde mücevher, para, hediyelik eşya, giysi ve gıda gibi farklı konularda uygulanan gümrük kurallarına uyulması gerekiyor. Gerek Türkiye’ye giderken gerekse Türkiye’den dönerken özellikle Peynir, bal, sucuk ve pastırma gibi ürünlerin yasak olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Özellikle Hırvatistan gümrük memurları sebze, meyve, bitki, çerez, sigara v.b. gibi ürünleri sıklıkla kontrol ediyor. Geçtiğimiz yıllarda bir kaç kilo elma ve portakal, bir kaç kilo Antep fıstığı için yüzlerce euro ceza ödemek zorunda kalan gurbetçilerimiz oldu.

Sıla yolunda hangi gümrük kurallarına uyulması gerektiğini daha önce yayınladığımız bu haberden görebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Almanya’nın ardından Fransa’da da sınır kontrolleri gündemde Almanya’nın ardından Fransa’da da sınır kontrolleri gündemde

Fotoğraf: silayolu.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş