ALMANYA

Hırvatistan’da gurbetçiye 2 kutu böcek ilacı için 9 bin euro ceza kesildi

Hırvatistan Gümrüğü Türkiye’deki tatilinden sonra Almanya’ya dönen gurbetçiye yanında getirdiği iki kutu böcek ilacı için 9 bin euro ceza kesti.

Abone Ol

Türkiye’de tatilini geçirdikten sonra Almanya’ya doru yola çıkan gurbetçi Hırvatistan Gümrüğünde ceza şoku ile karşılaştı. Almanya’daki evinde böcek olduğu için Türkiye’den iki kutu böcek alan gurbetçiye Hırvatistan Gümrüğünde 9 bin euro ceza kesildi.

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan B.B., Hırvatistan Sınır Kapısına kadar hiçbir sorun yaşamadığını ancak sınırda yapılan kontrolde iki kutu böcek ilacını bulan yetkililerin ceza yazdığını aktardı.

Böcek ilacı getirmenin yasak olduğunu bilmediğini belirten B.B. “Yasak olduğunu bilmediğimi ifade etsem de iki kutu böcek ilacı için 9 bin euro ceza ödemem gerektiğini söylediler. Dönüş yolunda olduğumuz için haliyle yanımızda o kadar para yoktu ve ödememiz mümkün değildi. Almanya'da ki kızımla irtibata geçtim ve durumu anlattım. Kızımda Silayolu.com'la irtibata geçerek durumu mesajla anlatmış ve yardım talebinde bulunmuş.” şeklinde açıklama yaptı.

Site yetkililerinden aldığı bilgi ile harekete geçen B.B., “Bu olay bir günümüze mâl olsa da, aldığım bilgiler üzerine gümrük yetkilileriyle konuştum ve cezayı 4 bin 850 euroya indirtebildim. Kızım bir transfer firması ile online olarak parayı gönderdi ve sonrasında gümrük memurları geçişimize izin verdi. Başımıza gelen bu olayda bize bilgi desteği vererek yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Hırvatistan Gümrüğü (arşiv)

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.