Fotoğraflar için buraya tıklayınız

Dün Hollanda’nın Vlaardingen ketinde bir Türk işletmeciye ait Mellowship Restoranda basın mensupları ile bir araya gelen HKV yönetim kurulu projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

HKV Başkanı Hasan Tekten bir süredir üzerinde düşündükleri proje hakkında verdiği bilgilerde, “ Biz malumunuz olduğu üzere hemşeri vakfıyız. Diğer Hemşeri dernekleri gibi biz de birlik beraberlik günleri, eğlence, kahvaltılar, iftarlar düzenliyoruz. Fakat bir farkımız olsun, farklı / kalıcı projeler üretelim ve hayata geçirelim istiyoruz. Bunların başında bizim her zaman yanımızda olan, çalışmalarımıza destek veren, yıllardır gece gündüz demeden haber peşinde koşan siz gazeteci ağabeylerimizi, kardeşlerimizi HKV Basın Ödülü ile ödüllendirmek, bunu geleneksel hale getirmekle başlayalım istedik. Nasıl olacağı ya da olması gerektiği konularında sizlerin fikirlerine baş vurmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Daha sonra HKV Sekreteri Mehmet Safranti söz alarak, alarak proje hakkında bilgi verdi. Amacın, kriterlerin vb konularda başlıklar halinde tek tek açıklayan Safranti, katılan gazetecilerin fikirlerini aldı.

Son Haber adına katılan Yavuz Nufel, “ Vakıf olarak kriterleri sizin belirlemeniz gerekir. Olurya sizden sonra bir başka dernek vakıf da aynı şekilde ödül vermek isteyebilir ve ben sizin bu projenizin örnek olacağına inanıyorum. Jüri tamamen sizin yönetiminizden olmalı, adaylar sizler tarafından belirlenmeli ve seçilmeli. Ödül vereceğiniz kişi veya kişilerin ödül törenine kadar haberi olmamalı. Ödül Töreni için mezbelelik mekanlar değil, güzel törene layık mekanlar seçilmeli. Ödül törenine yine sizin Türkiye’den davet edeceğiniz, sizin kriterlerinize uyan bir gazeteci büyüğümüz davet edilmeli. Kısaca ilk okullar bile yılın sunucusu, sanatçısı gibi seçmeler yapıyor. Sizin yapacağınız da arkadaşımız Adil Akaltun’un dediği gibi Biz gazetecilerin değil sizin kriterlerinize göre seçim ve ödüllendirme olmalı. “ şeklinde konuştu.

Öneriler ve düşünceleri bir bir not eden Sekreter Mehmet Safranti, toplantının amacına ulaştığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Bir teşekkür konuşması ile toplantıyı noktalayan Hasan Tekten, “ Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederken, ben üzerinde hassasiyetle durduğum bir konuyu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu proje ile aynı zamanda eline fotoğraf makinesi alan ve ben gazeteciyim, diyerek katıldığı toplantılarda ayrıcalık isteyen kişileri aramızda görmeyeceğiz” dedi.

Dile getirilen fikirler arasında öne çıkan ve kayda değer olanı ise, sadece Hollanda’da emek veren ve Türkçe yayınlarda çalışan basın mensupları değil, Türk kökenli olup Hollanda medyasında çalışanlarında değerlendirmeye ve kategorilerden birine alınması, İki ülke arasında düşmanlık tohumları saçan değil, iki ülkenin dostluğu için çaba sarf eden Hollandalı gazeteci, köşe yazarı , televizyoncularında ödüllendirilmesi istendi.

© SONHABER.EU