Temsilciler Meclisi, 3000 euro üzerindeki nakit ödemelere yasal bir engel getiren tasarıyı geniş bir çoğunlukla kabul etti. Hükümet ortaklarının sınırın 10.000 euroda kalmasına yönelik bir öneri sunmuştu ancak bu öneri destek görmedi.

Hükümet, nakit ödeme limitini belirleyerek suçluların para aklamasını engellemeyi amaçlıyor. Mecliste yasanın görüşülmesi sırasında 3000 euro sınırı tartışma konusu oldu. Bazı partiler bu sınırı gereksiz yere katı bulurken, ekonomiye zarar verebileceğini belirtti.

Maliye Bakanı Eelco Heinen ve Adalet ve Güvenlik Bakanı David van Weel ise tam tersine, sınırı yükseltmenin akıllıca olmayacağını kaydetti. Her iki bakan da sınırın yükseltilmesi ile Belçika ve Fransa gibi ülkelere kıyasla daha gevşek kurallara sahip olunacağını savunarak bu durumun suç örgütlerini Hollanda’ya çekeceğini savundu.

Koalisyon partileri NSC, PVV ve BBB'nin sınırın 10.000 euroya yükseltilmesine yönelik önerisi kabul edilmedi. DENK, NSC, SGP, BBB, JA21, FVD ve PVV bu değişiklik önerisi için oy kullandı, ancak 2 oy farkla (74 oy) çoğunluk sağlanamadı.

Rutte IV geçici kabinesi tarafından bu yıl sunulan ve bu hafta Salı günü Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen sınırın 3000 euroda tutulmasına yönelik tasarının yasalaşması için Senato’nun da onay vermesi gerekiyor. Ticaret Odası'na göre eğer kabul edilirse, yasa 31 Mart 2025'te yürürlüğe girmiş olacak.
©Sonhaber.eu

Hollanda’da sahte doktor skandalı: 4 yıl boyunca binlerce çocuğa baktı! Hollanda’da sahte doktor skandalı: 4 yıl boyunca binlerce çocuğa baktı!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi