Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğun 100. yılı dolayısıyla Ankara'da düzenlenecek Karsu konseri iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeyi ve kültürel anlamda bir köprü kurmayı amaçlıyor.

Türk basınına "Dostluğumuzu kutlamanın en iyi yolu müzik." şeklinde açıklama yapan Wijnands, Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğun aslında çok daha eskilere dayandığını, iki ülke arasında 400 yılı aşkın süredir diplomatik bağlar bulunduğunu dile getirdi.

Wijnands, Hollanda'da geniş ve başarılı bir Türk toplumu olduğunu, bu toplumla iletişim halinde olunduğunu ve bunun da iki ülke arasındaki ilişkiyi özel ve dost kıldığını dile getirdi.

100’ncü yıl kutlamaları kapsamında Türkiye’de yıl boyunca farklı alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Hollanda Büyükelçisi, bu hafta Cuma günü düzenlenen ücretsiz Karsu Konserine herkesin davetli olduğunu vurguladı.

Sanatçı Karsu’nun iki ülke arasındaki özel bağı simgelediğini de belirten  , Karsu için “O, Hollanda'nın Türkiye'deki ve Türkiye'nin de Hollanda'daki büyükelçisi." yorumunu yaptı.

Hollanda’da bir evsizin çantasından 36 bin euro çıktı! Hollanda’da bir evsizin çantasından 36 bin euro çıktı!

Karsu konseri 26 Temmuz saat 20.30'da Atatürk Orman Çiftliği'nde düzenleniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş