Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile “dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı gerçekleştiriyoruz.





Hollanda Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla emanet edilen kurbanlar; Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yurt içinde ve yurt dışında 145 ülkede Hollanda Diyanet Vakfı’ndan da katılacak görevli ve gönüllülerin nezaretinde vekaletlerini alınanların tek tek isimleri okunmak suretiyle kesilerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.





Vatandaşlarımız, www.diyanet.nl adresinden İdeal üzerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Vatandaşlarımız ayrıca 070-3624481 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir.





Vatandaşlarımız, kurbanlarını 10 Ağustos 2019’a kadar internet üzerinden İdeal ile veya din görevlilerimize € 125,- euro olan kurban bedelini verebilirler.





Hollanda Diyanet vakfı





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!